Kiscica hasmenése nedves táptól?
Valaki tapasztalt hasonlót? Új kiscica, kb. 6 hónapos. Egy hete hoztam haza, eszméletlen mohón eszik (próbálkoztam kisebb adaggal, kevertem a szárazat nedvessel, stb. de úgy zabál, mint akit éheztetnek... pedig nem.) és ha végzett a nedvessel, rohan az alomra, mert hasmenése van. 2 napig csak szárazat kapott, nem is volt semmi baj, ma adtam neki egy evőkanálnyi (!) szaftosat szárazzal keverve, nem rohant. Egy órával később sikerült neki megint, bár nem olyan folyós mint eddig.
Tulajdonképpen nem zavarna ha ezentúl csak szárazzal etethetném (mindig jó minőségűt veszek, eddig vegyesen etettem a másikat) de a másik macska kezd kétségbe esni, hogy miért nem kapja a "szokásosat". (Azért nem, mert ha a kicsi észreveszi a zacskót a kezemben, akkor semmi nem állíthatja meg, én meg nem szeretem a felesleges konfliktust :D)
A kérdésem tulajdonképpen az, hogy szerintetek felejtsem el a nedves tápot, vagy így, szépen lassan szoktassam hozzá? Mitől lehet ez egyáltalán?
Próbáltad másféle táppal? Más márka, más összetétel?
Lehet, hogy csak arra az egy fajtára érzékeny. És persze, hogy állandóan éhes, ha semmi nem marad benne.
Etesd egy pár napig csak szárazzal (víz mindig legyen előtte!), és ha teljesen tünetmentes, akkor egy másik fajtával teszteld, de csak egy kiskanálnyival.
A másik macskát meg lehetne addig külön etetni, elzárva, hogy a kicsi ne lássa, mit kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!