Szerintetek mennyi idős kortól lehet kismacskát kiengedni a kertbe?
Hallgatnak rád, ha hívod őket? (Pl. amikor enni adsz nekik.) Mert ha igen, akkor szerintem már megpróbálhatod kiengedni őket.
A nagyok valószínűleg nem fogják őket pesztrálni (már amúgy is elég nagyok ők maguk is), és az sem mindegy, hogy mennyire masszív a kerítésetek a ház körül.
Egy cica nagyon kíváncsi természet, ha teheti, elindul "világot látni". De azt hiszem, ezek a cicák már elég régen vannak nálad, így ők már tudják, hogy hol az otthonuk.
Első pár alkalommal menj te is ki velük, és figyeld őket, hogy hogyan viselkednek. Aztán szép fokozatosan egyre szabadabban engedheted őket. Ha ivartalanítva vannak, nem valószínű, hogy nagyon csavarogni akarnak majd.
Nagy forgalmú út mellett, ha nem fogyóeszközként akarsz rájuk tekinteni semmikor. Vagy pórázon, vagy mikor macskabiztos a kerítés. Az olyan, hogy elég magas, nincsenek lyukak, amin kifér és a tetején körben befelé 45 vagy 90 fokos szögben dőlő drót van, hogy ne tudjon ki mászni.
Mi nagyon csendes helyen lakunk, de egy macskánkat így is elütötték, de valaki másét is, meg egy kutyát is kétszer... Most a vőlegényemmel lakok, ez is csendes hely, de neki is volt egy macskája, akit elütöttek, sőt volt egy közös, amivel lett valami bár nem találtuk meg.
Nem garancia, hogy hallgat a nevére. Ha madarat akar fogni, vagy valami érdekeset csinál le fogja szarni, hogy te hívod. Olyan volt az eltűnt macskánk is. Először kivittük mászott át a szomszédba, szaladt ki az utcára, pedig egy tök zárt udvar volt. És nem érdekelte, hogy hívom, pedig nagyon kezes volt. A legszarabb az benne, hogy képes és rohan el ha közeledsz. mert játszik/azt hiszi meg akarod fogni és bevinni stb. Egyszer kirohant az utcára, hívtam és nem jött, de nem tudtam mit kezdjek vele, mert ha közeledtem, akkor is ment el, nehogy meg fogjam és úgy féltem, hogy kiszalad az útra miattam.
A mostani cicánkat pórázon sétáltatjuk és élvezni. Flexi póráza van, hosszú szóval még bogarakat is kergethet, nem rántja vissza. Viszont tutira nem rohan ki az útra. Hiába nem nagy a forgalom itt, már volt baj.
+ Egyik rokonomék magukat nagy macskabarátnak vallják (meg van a véleményem róluk, de az mellékes) egyetlen macskájukat sem ivartalaníttatják, mert forgalmas út mellett laknak és a "természet" intézi, hogy mindig csak 2-3 macska legyen. -.- Szerintem ne akard ezt.
A macskák nem vigyáznak ilyen értelemben egymásra. Olyanok mint a gyerekek. Az nem tudja elmondani a másiknak, hogy te Cirmi, ott jönnek ezek a zajos szerkezetek, a Kormit is kilapították a múlthéten, ne menj oda, mert meghalsz. Ilyet nem fog fel a macska.
Egyébként, ha már elütötték macskáidat, nem értem mi a kérdés. Tudod nagyon jól, hogy simán elüthetik őket, volt is ilyen. Akkor minek engeded ki, amíg nem tudsz neki biztonságos kertet teremteni? Nekem sincs pénzem körbebszni a kerítést, főleg, hogy nem is az enyém, ezért vettem négyezerért egy pórázt és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!