Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek mennyi idős...

Szerintetek mennyi idős kortól lehet kismacskát kiengedni a kertbe?

Figyelt kérdés
Novemberben kerültek hozzám, azóta nem voltak kint. Kb. 8 hónaposak, ivartalanítottak. Nagy forgalmú út mellett lakunk, de most már itt a jó idő, nekik is jobb lenne kimenni, de féltem őket. Vannak felnőtt cicáim is, ők vigyáznának rájuk? Tanítanák őket?
2010. ápr. 25. 12:06
 1/9 anonim ***** válasza:
fokozatosan szoktasd ki őket, első napon menny ki velük először 10 percre az udvarra. aztán megint tovább és 1-2 hét után már egyedül is ki mehetnek. aztán ha akarod kis idő mulva már kint is aludhatnak :)
2010. ápr. 25. 12:18
 2/9 anonim ***** válasza:
én ma fogok kapni kiscicákat de nekem van egy szürke felnőtt macsekom aki gondolom elvona velük. Meg persze megkell szoktatnom a westiemhez is őket és a tengerimalachoz mert gondolom megenné ha bejutna a ketrecbe vagy vlmi :P
2010. ápr. 25. 12:41
 3/9 anonim ***** válasza:

Hallgatnak rád, ha hívod őket? (Pl. amikor enni adsz nekik.) Mert ha igen, akkor szerintem már megpróbálhatod kiengedni őket.

A nagyok valószínűleg nem fogják őket pesztrálni (már amúgy is elég nagyok ők maguk is), és az sem mindegy, hogy mennyire masszív a kerítésetek a ház körül.

Egy cica nagyon kíváncsi természet, ha teheti, elindul "világot látni". De azt hiszem, ezek a cicák már elég régen vannak nálad, így ők már tudják, hogy hol az otthonuk.

Első pár alkalommal menj te is ki velük, és figyeld őket, hogy hogyan viselkednek. Aztán szép fokozatosan egyre szabadabban engedheted őket. Ha ivartalanítva vannak, nem valószínű, hogy nagyon csavarogni akarnak majd.

2010. ápr. 25. 12:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket. Hallgatnak a nevükre, de a kerítésünk nem valami biztonságos, még a nagyok is ki tudnak menni. Azért féltem őket, mert már két cicámat elütötték. Az egyik eleve ki volt szoktatva, egy benzinkútról hozták a lányomék. A másik meg ugyanígy bent volt tartva és így tavasszal engedtem ki. A második alkalommal, mikor kint maradt, mert nem tudtam bevadászni, elütötték :-((( Az összes nagy cica ott volt vele (a másiknál is), szerintem vigyáztak rájuk, csak hát egy pillanat az egész, kiugrik az úttestre és itt (sem) érdekli a sofőröket egy macska élete :-((( De egy macskának szerintem rossz a lakásban, főleg úgy, hogy a többiek kimehetnek. Igaz, éjszakára ők sem maradhatnak már kint.
2010. ápr. 25. 13:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Még egy észrevétel: a tengerimalac potenciális zsákmány egy cicának. Az enyémek még a galambot is megfogják, meg is eszik, pedig látnotok kéne őket, igazi kedvencek, jó kaja és változatos, mindent megkapnak. De a vadászat, az más, benne van a vérükben.
2010. ápr. 25. 13:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Nagymuterom macskái is igazi vadászok..,mindig hozzák az egereket és leteszik az udvarra:D Van úgy hogy 2 napig "kirándulnak" de mindig hazajönnek!Sztem a Te macskáiddal se lesz semmi baj,ha kiengeded őket..,bár a forgalmas úttól én is félteném a macsekokat!
2010. ápr. 25. 17:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Nagy forgalmú út mellett, ha nem fogyóeszközként akarsz rájuk tekinteni semmikor. Vagy pórázon, vagy mikor macskabiztos a kerítés. Az olyan, hogy elég magas, nincsenek lyukak, amin kifér és a tetején körben befelé 45 vagy 90 fokos szögben dőlő drót van, hogy ne tudjon ki mászni.

Mi nagyon csendes helyen lakunk, de egy macskánkat így is elütötték, de valaki másét is, meg egy kutyát is kétszer... Most a vőlegényemmel lakok, ez is csendes hely, de neki is volt egy macskája, akit elütöttek, sőt volt egy közös, amivel lett valami bár nem találtuk meg.

Nem garancia, hogy hallgat a nevére. Ha madarat akar fogni, vagy valami érdekeset csinál le fogja szarni, hogy te hívod. Olyan volt az eltűnt macskánk is. Először kivittük mászott át a szomszédba, szaladt ki az utcára, pedig egy tök zárt udvar volt. És nem érdekelte, hogy hívom, pedig nagyon kezes volt. A legszarabb az benne, hogy képes és rohan el ha közeledsz. mert játszik/azt hiszi meg akarod fogni és bevinni stb. Egyszer kirohant az utcára, hívtam és nem jött, de nem tudtam mit kezdjek vele, mert ha közeledtem, akkor is ment el, nehogy meg fogjam és úgy féltem, hogy kiszalad az útra miattam.

A mostani cicánkat pórázon sétáltatjuk és élvezni. Flexi póráza van, hosszú szóval még bogarakat is kergethet, nem rántja vissza. Viszont tutira nem rohan ki az útra. Hiába nem nagy a forgalom itt, már volt baj.

+ Egyik rokonomék magukat nagy macskabarátnak vallják (meg van a véleményem róluk, de az mellékes) egyetlen macskájukat sem ivartalaníttatják, mert forgalmas út mellett laknak és a "természet" intézi, hogy mindig csak 2-3 macska legyen. -.- Szerintem ne akard ezt.

2010. ápr. 26. 00:22
 8/9 anonim ***** válasza:

A macskák nem vigyáznak ilyen értelemben egymásra. Olyanok mint a gyerekek. Az nem tudja elmondani a másiknak, hogy te Cirmi, ott jönnek ezek a zajos szerkezetek, a Kormit is kilapították a múlthéten, ne menj oda, mert meghalsz. Ilyet nem fog fel a macska.

Egyébként, ha már elütötték macskáidat, nem értem mi a kérdés. Tudod nagyon jól, hogy simán elüthetik őket, volt is ilyen. Akkor minek engeded ki, amíg nem tudsz neki biztonságos kertet teremteni? Nekem sincs pénzem körbebszni a kerítést, főleg, hogy nem is az enyém, ezért vettem négyezerért egy pórázt és ennyi.

2010. ápr. 26. 00:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Igazatok van, nem engedem ki őket. De így meg sajnálom őket. Teljesen zárt udvarom sajnos sose lesz, mert ez egy osztott nyeles telek, hátul van a szomszéd kertjének eleje, tehát én oda nem építhetek magas kerítést mert elzárom őket a külvilágtól. Talán el fogok költözni hamarosan, ha összejön és ott meg tudom csináltatni a zárt udvart. Köszi!
2010. ápr. 26. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!