Elhanyagolt perzsacicát kaptunk. Össze van csomósodva (irhásodva) a szőre. Hogyan tudom ezt kibontani, egyáltalán ki lehet valahogy? - vagy csak macskakozmetikában teszik rendbe? És vajon mennyiért?
Szó sem lehet otthoni "sufnituningról"
Nekünk is perzsa cicánk van. Fürdés itthon szinte kizárt mert úgynézek ki mint egy hadisebesült.
Kutya-Macska kozmetikába bejelentkezel. 3-4 ezer ft-ot kér.
Géppel letolja...ez egy külön harcifeladat lesz.
1.) vagy engedi a macska mert sokkot kap hirtelen és széttárja magát és csöndbe végigüli...
2.) hadisebesültek lesztek a kozmetikussal együtt
3.) mindenképp az menjen a macskával akit úgymond fönöknek tekint. Nálunk a feleségem vitte elsőre neki nem engedi hogy lefogja amikor én odaérkeztem megadta magát. A kozmetikus is csak csodálkozott
Féregteleníteni kell és meg kell kapnia minden oltást. Ez pedig állatorvosnál. Aztán évente elkell vinni mindíg 1 oltásra de az orvos mindent elmond.
Ha jót akartok magatoknak akkor a feneke körül a szört vágassátok ki mert ha kaki után rajtaragad akkor aztán takaríthattok mikor a szép ülőgarnítúra kakis :)
Jah az előzőből még ennyi lemaradt.
Mivel a csomósodás a macskáknál ugyebár szőrhúzással jár, úgymond minnél jobban csomós annál jobban húzza a szőrt és a bőrt. Ezáltal a összecsomósodott szőrgumók alatt full sebes lesz a macska amit ugyancsak le kell ápolni. Aztán nagyon nagyon odafigyelni a persza cicára mert napi fésülést igényel. Főleg nyak, fültő és "hónaalj" :)
01:37 és 01:40-es válaszokból mindent megtudsz :=).
Vidd kozmetikushoz, ha azt akarod, hogy valaha még doromboljon neked.
Otthoni próbálkozásokkal csak felesleges sérüléseket szerzel és a macska is egy életre meg fog utálni.
Ha elkezd nőni a bundája, naponta alaposan fésüld ki macskafésűvel, különben megint be fog csomósodni és filcesedni. Ha gyengéden, cirógatva fésülöd, még kényeztetésnek is veszi és kéjesen dorombolva, elnyúlva tartja a pocakját :=).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!