Volt egy 4 hónapos kismacskám. Ma arra lettem figyelmes, hogy az udvarunkon fekszik vérbe fagyva, a faltól nagyjából 1 méterre. A vére szét volt fröcsögve a falon is elég terjedelmesen. Először amikor megláttam arra gyanakodtam, hogy fejbe lőhették testközelből, mert olyannyira el volt a vére terülve. Amikor tüzetesebben megvizsgáltam szegényt, láttam, hogy az orra és az arca egyik fele csupa seb és vér. Máshol a testén nem találtam sebeket. Máskor is volt már hasonló eset, amikor a kertünkben az egyik macskánk holtteste minden előzmény nélkül feküdt a fűben, és a férgek ették szerencsétlen tetemét. Akkor is voltak sebek a fején, ha jól emlékszem. Gyanakszom az egyik szomszéd nagy kandúrra, aki jó ideje jár már át enni, és szokta terrorizálni a mi kisebb macskáinkat. A kutyánk nagyon szelíd, így soha nem fogja megtámadni, amíg a kandúr nem kezdeményez... azt meg várhatom. Ti mit tennétek a helyemben? Képeket azért nem mutatok, mert az oldal úgyis letiltaná, és higgyétek el nem egy szép látvány.
Nyilvan nem a nagy kandur volt. Egyszeruen egy macska alkalmatlan arra, hogy olyan serulest okozzon, amit leirtal, legalabbis egy masik macskaban.
Ha egy masik macska olte volna meg, akkor latszolag sertetlen lett volna - harapas a nyakcsigolyak kozé, hogy elszakitsa az idegeket. Vagy ha felnott meretu macska, akkor ossze vissza lenne harapva-karmolva, mert egy macska nem hagyja, hogy csak ugy megolje egy masik macska.
Valoszinuleg tenyleg fejbelottek, dobtak, vagy foldhoz (falhoz?) csaptak szerencsetlent. Nem macska, ember.
2016. szept. 30. 04:36
12/22 anonim válasza:
10-es! Talán pont azért ír róla, mert kötődött hozzá, és szeretné megtudni, mi történt vele. Nem írja, hogy készített képeket, hanem megindokolja, hogy miért nem mutat képeket.
Te mindenhol gonoszságot sejtesz? Mivel gyanúsítod a kérdezőt, úgy mégis?
2016. szept. 30. 07:52
13/22 anonim válasza:
10-es vagyok. Nem gyanúsítom semmivel, de eleg furcsa ahogy beszél róla. Tanultam pszichológiát, ezért kérdeztem meg, hogy miért készített fotókat is, ugyanis egy olyan gyermek akit megráz nem fogja fotózni a kis állata tetemet és nem az esetet írja le részletesen mint egy tárgyilagos jegyzőkönyvet egy helyszínelést. Az érzelmeiről beszél. Itt egy szó érzelem nincs.
2016. szept. 30. 07:57
14/22 anonim válasza:
És igen készített képeket, de azt írta azért nem teszi fel, mert úgyis leveszik az oldalról. Olvasd végig az egészet újra. Ilyet nem ír egy olyan ember és főleg nem egy gyermek, akit megraz a szeretett kisállat halála. Szalad a szüleihez és nem nézegeti a tetemet főleg nem fotózza le.
2016. szept. 30. 08:02
15/22 anonim válasza:
Én is lefotóztam az egyik elpusztult macskámat...pedig szerettem...nem értem mit kell ezen hőbörögni. Szerintem még jól is teszi hogy meg akarja tudni ki vagy mi végzett az állatkájával és nem hisztérikus rohammal küszködve kiír egy kérdést hogy "cirmike meghalt mi történhetett vele?" és ennyi na most ebböl mond meg hogy mi az isten volt...na jó nem azt mondom hogy kötelező így viselkedni de az sem megoldás ha valaki ettől "mély depresszióba" esik....
2016. szept. 30. 08:10
16/22 anonim válasza:
Mindenki azt hisz el az embereknek, amit szeretne természetesen, mert ez egy ilyen oldal és nem pszichoanalízisrol szól, de jó tanulmányt lehet készíteni ezek alapján. :) Elmondtam a véleményem, mert egyértelműen nem egészséges.
2016. szept. 30. 08:17
17/22 A kérdező kommentje:
# 16 Nem vagyok gyerek. A kérdéssel egyetlen célom közelebb jutni a macskám halálának okához. Többféle vélemény érkezett, nekem is és az ismerőseimnek is megvan a véleménye a dologról, tehát mondhatni nem jutottam egyről a kettőre. Azt mondta valaki, hogy macska nem így végezte volna el. A mi udvarunkban volt, szomszédokkal nem vagyunk rosszban, számomra hihetetlen lenne, ha átjött volna és lelövi. Mint írtam, a kutyánk macskákkal alszik együtt, szelídebb kutyát még nem ismertem nála. Még az udvaron tanyázó kiscsibéket sem bántja, pedig egy tacskóról van szó. Akkor egy régóta ismert macskával ezt tenné? Kétlem. Legvalószínűbb nekem még mindig a kandúr. Remélem lesz szerencsém még találkozni vele.
2016. szept. 30. 22:24
18/22 anonim válasza:
Kedves kerdezo, en egeszen biztos vagyok benne, hogy a leirasod alapjan nem a kandur volt. Egy macska legyen barmilyen nagy, fizikailag alkalmatlan arra, hogy igy vegezzen egy masik macskaval.
Szoval a bosszudat jelenleg egy artatlan eloleny fele iranyitod.
Az utcarol nem ferhetett hozza senki, peldaul? Esetleg, nagyobb ragadozo madar? (Bar az, ha elegge nagy, hogy megtamadjon egy macskat, valoszinuleg el is tudja vinni, szoval annyira nem valoszinu.)
2016. szept. 30. 23:10
19/22 A kérdező kommentje:
# 18 Nem, az utcáról nem jöhetett be semmilyen állat a kerítésen át. Nem jellemző errefelé semmilyen madár néhány fecskén, verében, galambon kívül.
2016. okt. 1. 18:53
20/22 anonim válasza:
Szia! Nem tudom csak tippelnék, hogy nem lehet valami nagy nyest, vagy ilyesmi? Nálunk esténként annyit lehet látni, némelyik jó nagy is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!