Kezdőoldal » Állatok » Macskák » FIP-es cicának van értelme...

FIP-es cicának van értelme bármilyen gyógyszert adni?

Figyelt kérdés
Vízhajtót, ha nagy a hasa, gyulladáscsökkentőt, immunerősítőt, bármit érdemes adni neki, segít a tünetein vagy felesleges?
2016. szept. 20. 10:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Az orvos megmondja vizsgálat után.
2016. szept. 20. 10:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Ők lemondtak róla, bár a cica látszólag még egész jól van, ezért látnám értelmét valamilyen gyógyszernek. Hátha valakinek segített...
2016. szept. 20. 10:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom a cicát. Nekem is sajnos volt FIP-es macskám. Én a helyedben elvinném másik orvoshoz, ha van rá lehetőség. Igaz, hogy nem gyógyítható, de egy darabig szinten lehet tartani az általad említett szerekkel, illetve a mienknek időközönként leszívták a vizet a hasából. Viszont csak addig érdemes ezekkel próbálkozni, amíg jókedvű, eszik, láthatólag van életkedve. Amikor rosszabbodott az állapota a mienknek fájó szívvel elengedtük.
2016. szept. 20. 11:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel jelenleg a FIP-re nincs gyógymód, csak tüneti és palliatív kezelés érhető el. Általában a gazdinak azt javasolják, hogy a macskának a lehetséges legkényelmesebb körülményeket biztosítsa, amíg szenvedni nem kezd. Prednisone vagy más immungyengítő gyógyszerek néhány héttel vagy hónappal meghosszabbíthatják a macska életét, de járulékos fertőzések előidézésével árthatnak is.

A nedves FIP általában túl gyors lefolyású bármiféle értelmes terápiához. Elvileg volna lehetőség sönt hasfalba ültetésére, hogy a termelődő folyadék fullasztó hatását elkerüljük, ez azonban alig nyújtja meg az állat életét, mivel ez egyúttal rohamos fehérjevesztéssel is jár."

Ezek alapján bár nem gyógyítható, de egy ideig szinten tartható a betegség, én is azt javaslom, hogy vidd el másik orvoshoz!

2016. szept. 20. 11:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is volt egy cicám aki ebben pusztult el.Elvittük az orvoshoz,mert nem tudott enni,az orvos egyből tudta mi a gond.Én akkor még nem is hallottam erről.Adott neki egy injekciót,ami azt mondta a tüneteket kezeli,és egy ideig jól lesz a cica.3 hónapig elvolt,utána egyszer csak nem jött haza.
2016. szept. 20. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!