Örökbefogadott macska az udvarra sem mehet ki?
Nincs betegsége, ez ilyen agyament dolog. Egyszer szerettem volna egy cirmos-fehér macskat, talaltam is a neten, de amikor kiderult, hogy kertes házban lakom, es kijárna (ejszaka bent van), a hölgy rideg es ellenséges lett a telefonban, hogy ok csak lakásba adjak. Lett egy masik (mar 6 eve megvan), de azota is kiakaszt, hogy eleve lakásban tengodesre ítélik a szerencsétleneket. De ha ilyen jól állunk kóbor macskakkal...
Nyilván veszélyesebb ki járni, de mi sem ülünk életünk végéig a lakásban, hogy bajunk ne legyen. Önzés.
1. Nem mindenáron akarunk szabadulni a macskáktól. Azt azt állatot, akibe időt és nem kevés pénzt feccöltünk (ivartalanítás, oltás, szűrés esetleg életmentő beavatkozások), nyilván a legjobb helyre szeretnénk adni.
2. A macska nem tudja hol a telekhatár. Átmegy a szomszédba (kutya, méreg), kimegy az utcára (kutya, autó, elmebetegek).
A lakásban is lehet ingergazdag környezetet biztosítani a macskának és nagyobb eséllyel éli meg a 15 éves kort.
3. Kertesben lakom, 2 macskám van akik szigorúan bentiek. Nem forgalmas utcában lakom, de a szomszéd macskáját már elütötte valami barom.
4. Hiába oltatod, nincs minden ellen vèdőoltás. Pl.: macska aids, ami halálos.
5. Nem az a legjobb a macskának ha kivágod az udvarra és "szabad", akkor sem ha ez a legkényelmesebb megoldás.
6. Volt olyan örökbeadottam aki "csak" a lépcsőházba ment ki a gazdánál. Valakinek megtetszett és elvitte. Jobb esetben. Rosszabb esetben megölte valamelyik szomszéd. Nem tárgyak, szóval engedjétek meg, hogy ha már sokszor 1-2 évig velünk vannak akkor a legjobb helyet keressük meg nekik! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!