Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért prüttyög a macskám?

Miért prüttyög a macskám?

Figyelt kérdés
Leginkább akkor, amikor fut. Mindig azt csinálja, talán megijedt valamitől, és menekül? Vagy csak játszik?

2016. szept. 1. 19:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mit értesz az alatt, hogy prüttyög?xD Egyébként az én macskám amikor játszani akar velem, akkor menekül előlem, és közbe ilyen fura hangokat ad ki, meg amikor hempereg akkor is.:D
2016. szept. 1. 20:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Olyankor mutatni szeretne valamit, örül hogy lát valamit! Ha ezzel vár, akkor üdvözöl!

Nem dorombolás hang, olyan rövid kis kérdés szerű felkiáltások!

2016. szept. 1. 21:30
 3/10 A kérdező kommentje:
Úgy prüttyög, hogy prrr prrr de nem dorombol, hanem hangosan csinálja, szerintem fél valamitől, meg néha figyel a semmibe is. Köszönöm a válaszokat!
2016. szept. 2. 15:19
 4/10 A kérdező kommentje:
De nagyon ritkán néz a semmibe, és utána elszalad, és prüttyög.
2016. szept. 2. 15:21
 5/10 Szafica ***** válasza:
100%

Így?:

https://www.youtube.com/watch?v=2HlCRjjDhIA

Nem hiszem, hogy fél. Az enyém nyarvogva szalad felém, ha a hátsókertből jön, de nem azért mert fél, hanem mert örül nekem. Ilyen turbékoló hangot pedig akkor szokott kiadni, ha valamire fel akarja hívni a figyelmem (például ha éhes és ül a tál mellett, de én nem veszem észre).

2016. szept. 2. 17:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló vagyok, tényleg ilyen hangot szokott kiadni, főleg amikor azt akarja, hogy kövessem. Imádnivalóak!:D Meg amikor alszik, és hozza érek, akkor is kiadja ezt a hangot mert jelzi, hogy ő ott van.:D
2016. szept. 2. 18:47
 7/10 A kérdező kommentje:
3.-nak:igen, úgy prüttyög.
2016. szept. 3. 09:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Nutella, a 3-as te voltál a kérdező! :)

Ha akkor csinálja amikor fut, lehet, hogy el kéne vinni állatorvoshoz, nehogy valami légcső/tüdőbaja legyen? Nem?

2016. szept. 4. 07:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Én úgy értelmezem, hogy a harmadik válaszoló az, aki harmadikként válaszol. Utolsó: nincs neki semmi baja, teljesen egészséges. Már rájöttem, hogy játékból csinálja.
2016. szept. 9. 16:08
 10/10 anonim ***** válasza:

Az én macskám is prüntyög. A macskák nem csak nyávognak, hanem gurrognak és prüntyögnek is, nyávogás helyett, mint általános kommunikáció. Az enyém alig nyávog. Prüntyög.

(ezen felül van a purrogás és a dorombolás)

2018. jan. 13. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!