Hogyan szállítsak egy macskát 300km-t?
Veszek neki olyan szállító dobozt, es kocsival utaznank.
Örökbe fogadás céljából, igy meg nem ismer engem.
Ráadásul meg nem szállítottam macskát egy ilyen dobozban..h viselne?
Tegyél alá rongyokat, és legyen nálad tartalékba, hogy cserélni tudd, ha szükséges. Ha nagyon megijed az autótól, akkor előfordulhat, hogy ijedtében bekakil, na ezért kell csere-rongy.
Figyelj, hogy ne süsse a nap az úton, ne legyen túl nagy meleg, de ha klímával mész, akkor az se rá fújjon.
Amúgy ki fogja bírni, maximum nyávogni fog. Félúton megkínálhatod egy kis vízzel.
annyi a lényeg,hogy felhúzott ablakkal menjetek. egyrészt szűri a hangokat,másrészt ha mégis kiszökne a hordozóból,akkor is bent maradna a kocsiban amíg megfogjátok.
szóval célszerű nem 50 fokos melegben elhozni,hanem mondjuk reggel vagy esti órákban,amikor azért jó idő van.vagy esetleg klímás kocsiban.
a hordozó jó lesz,csak béleld ki ruhákkal. egy ideig biztos vinnyogni fog a cica, de idővel megszokja . beszélhetsz hozzá,hogyha nagyon ideges.
ha nem muszáj ne álljatok meg. de ha nagyon kell,akkor húzódjatok le(szintén felhúzott ablakokkal) és engedjétek ki kicsit a kocsiban. kaphat egy kis nasit vagy vizet. de szerintem ne álljatok meg,annál hosszabb az egész. szívósak a cicák, nem fog szomjan halni abban a 3 órában
Étel, víz, zárható szállító.
Nem kell bonyolítani, rongyot/párnát alá, amin alhat! Felhúzott ablakkal, mert jobban hall nálad! :)
Mintha pici gyerek lenne, 1-2x megállsz, adsz neki inni! Nincs bekötve, ezért a satuzással óvatosan...
Ha olyan a kocsi, akár a csomagtartóban is lehet egy rekeszben, nem fog ugrálni, elalszik, ha kap egy jó puha párnát!
Jó dolgokat írtak előttem, ki fogja bírni, nem lesz problémás az utazás. Viszont én nem engedném ki a dobozból még felhúzott ablaknál sem, az indok a következő: nekünk volt egy macskánk, aki 18,5 évig élt velünk, tehát teljesen megbízott bennünk, de amikor levittem a saját kocsinkba és szabadon engedtem, egyszerűen úgy bepánikolt az új szituációtól, hogy bebújt a vezető ülés alá, és alig bírtuk kiszedni! Már ott tartottunk, hogy az ülést kell kiszerelni (ráadásul ott volt valami drót merevítő féleség is, amibe simán beleakadhatott volna). Aztán valahogy megoldottuk úgy, hogy én a hátsó ülés felől húztam, a barátom meg a vezető oldal felől tolta...
Szóval a még "idegen" macskát mindenképpen a dobozban tartanám, nem lesz semmi baja tőle, ha otthon kiengeditek a lelke is gyorsan gyógyul majd! ;)
Az is lehet, hogy 3 óra hosszat olyan keservesen fog sírni, hogy vele fogsz sírni hazáig.
És otthon ki ne engedd hetekig, mert megpróbálhat visszamenni, hazatalálni.!
Ha sikerülne, jobb lenne kettőt, testvéreket vinni, azok egymást nyugtatnák -valamennyire-.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!