Macska lakásban?
Cicát szeretnék tartani lakásban. Kérdéseim a következők:
-egyet vagy többet érdemes tartani?
-hányszor kell etetni egy nap vagy egész nap legyen előttük étel?
-mivel etessem?
-két különböző nemű macskánál elég az egyiket ivartalanítani vagx mindkettőt célszerű lenne?
-lakás cicának is kellenek oltások bolhairtó stb?
Továbbá aki tart(ott) panelban cicát azoktól tapasztalatokat várnék, hogy mivel jár ez stb.
Köszönöm
ivartalanítani mindenképpen kell,ha lány ha fiú. rengeteg pozitív előnye van, ezeknek utána olvashatsz.
amíg kicsik addig gyakrabban kell etetni. felnőtt cicát napi 2-3 alkalommal elég. konzerv vagy táp zacskóján van útmutató,hogy mekkora mennyiséget kell számolnod egy cicára. és én még nyers húst is szoktam adni. nyilván ha ezt kapnak,akkor táp vagy konzerv helyett.
meg alakalmanként adhatsz házi kosztot is. de a fő menü táp és hús legyen ha rám hallgatsz.
féreghajtani kell és én a bolha és kullancsírtót is beadatnám nekik. mi nyakra cseppentőset kérünk az állatorvostól mindig. hetekig megelőzi őket. bolhát utcáról is bevihetsz. vagy szomszéd házból..akármi. én inkább megelőzöm .
egy cica szerintem elég,de ez tőled függ. én nem vettem észre eddig,hogy a cicák igényelnék a társat. kiskorukban persze igen, de felnőttként az én cicáim inkább kerülik egymást.
én azt ajánlom amúgy,hogy olvass el egy könyvet a macskák tartásáról. rengeteg jó írás van, ami segít rendet tenni.
Tarthatsz egyet is, de én a kettőt ajánlom, így is le vannak foglalva a távolléted alatt.
Jó megoldás, ha előttük van az étel, de én a napi háromszori etetést preferálom.
Kölyök korukban vitamindús tápot/konzervet vegyél nekik, felnőve már egyes vitaminokat elhagyhatsz. Szerintem ne csak konzervet adj, adhatsz nekik nyugodtan kemény tápot is mind a kölyök, mind a felnőtt időszakban a fogak erősítése érdekében.
Két különböző nemű macskánál általában csak a hímet ivartalanítják, a nősténynél csak a tüzelést kell kibírnod :D.
Oltásokat nyugodtan adass be (csak a szükségeseket), nem veszíthetsz semmit, csak egy kis pénzt, de hidd el, hogy megéri.
Panelban mindenféle állat tartása engedélyek kérelmezésével járhat. Ha a macskatartáson gondolkozol, mindenféleképpen szerelkezz fel idétlen játékokkal, macskaalommal, és a biztonság kedvéért egy kis mosószerrel is.
Remélem, hogy tudtam segíteni :D
Köszönöm Neked is ez joo:D
Milyen fajta macskaeledelt vegyek majd neki(k) ?
Neked is köszönöm szépen, csak annyi, hogy én menhelyről szeretnék örökbe fogadni és nemtudom, hogy felnőttet vagy kölyköt kéne?
Mert a picivel elég sok gond van sztem de a nagy félek, hogy nem szokná meg, szerintetek?:$
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!