SOS! Gyulladt szemű kiscicák! Mit csináljak?
Kamilla helyett inkább gyógyszertári bórvizet használj. Az nem szárít mint a kamilla és fertőtlenítő.
Bár nem csodaszer, ahogy a kamilla sem, így az ilyen gyulladást valószínűleg nem fogja levinni.
Nem kell szülőnek lenned ahhoz, hogy kihívd az állatmentőket. Ingyen is kiszállnak. Interneten is rájuk tudsz keresni, és értesíteni tudod őket, még telefon sem kell. Gondolom szereted az anyacicát, és nem akarsz tőle megválni. De a kicsiknek így is úgy is helyet kell keresni. Ha egyre sem költenek a szüleid 5-6ra pláne nem fognak. Mivel azt mondtad tanyán élsz, gondolom nem lesz könnyű gazdit keresni nekik. Amúgy én is inkább javasolnám a bórvizet, mint a kammillát. Kamillát csak nagyon enyhén főzve, nehogy erős teát készíts. Az anyacicának meg te is tudod állni a kezeléseit.
Én 15 éves koromtól diákmunkáztam, mivel szüleim lekötötték, hogy csak úgy lehet állatom, ha én állom, amit kell. Nekem ennyit megért, és a zsebpénzzel sem vt gond.(mekiben dolgoztam, és simán megkerestem havi 60 ezret)
Mivel gondolom kis helyen élsz, és nem nagyon van lehetőséged ilyesmire, amit tudok tanácsolni, hogy kérdezd meg a szomszéd idősöket, hogy szeretnél pénzt gyűjteni az állataid orvosi költségére, nincs-e egy kis házkörüli munka amit elvégezhetnél. Nem a problémán kell szenvedni, hanem a megoldáson, ez a legnagyobb baja az országnak, hogy történik vmi rossz, és nekiállunk siránkozni, ahelyett, hogy felemelnénk a kis popónkat, és csinálnánk vmit.(ezt most nem rád értem, nem kell magadra venned, általánosan mondom)
Ha 12 éves lennél azt mondanám, hogy pácban vagy, de 17 éves vagy. Lehet, hogy semmi komoly, és csak a piszok okozta a cicák szemgyulladását, de lehet fertőzés is. Ezesetben a gyulladáscsökkentéssel(kamilla) csak a tünetet kezeled. A bórvíz még legalább fertőtlenít, de a fertőzést ez sem oldja meg. Mindenestre remélem sikerül valahogy orvosolni a dolgot.
(Amúgy nem mi "kamillaellenesek" pontoztuk le őket, van egy kedves szeméy, aki annyira jnatkozik, hogy minden kérdés minden kommentjét lepontozza.)
Nekünk négy nagyon gyulladt szemű kiscicát hozott elő az anyacica. A gyulladást macskanátha okozza. A gondos kezelés és többszöri állatorvosi vizit ellenére a 8 szemből csak egy maradt épp és egy cica teljesen vak .
A kamilla tea ilyen súlyos gyulladásnál nem elegendő! Mindenképpen valamilyen gyulladáscsökkentő szemkenőcs kell. Valahogy győzd meg a szüleidet állatpatikában kb 2500ft- ért lehet kapni,csak mondd el hogy mire kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!