Ha a cicám hozzámér akkor az azért van, mert szeret?
Figyelt kérdés
Milliószor előfordult már - naponta több alkalommal - hogy lefekszem az ágyra és a Cicc feljön mellém, lefekszik hozzám közel és kinyújtja az egyik mancsát és ráteszi a kezemre, vállamra, karomra. Ilyenkor mindig ha ránézek olyan szeretet árad a kis szeméből. Ő is azért csinálhatja, mint mi emberek? Hogy azért ér hozzám, mert szeret?
2016. aug. 1. 20:14
1/9 A kérdező kommentje:
Vagy például gyakran hozzá nyomja a nedves nóziját az én orromhoz.
2016. aug. 1. 20:16
2/9 anonim válasza:
Igen, a ragaszkodás és a bizalom jele, keresi a közelséged.
2016. aug. 1. 20:16
3/9 anonim válasza:
Tudd, hogy a cicád nagyon szeret téged *-* nekem is volt ilyen bújós macskám, de már elpusztult szegény :c
2016. aug. 1. 20:21
4/9 A kérdező kommentje:
Vagy például mindenért oda van, aminek köze van hozzá, tehát aminek olyan szaga van, mint nekem. Ilyen "anyaszag" függő lett, vagy én nem tudom másképp megmagyarázni. Ha én pont nem vagyok otthon, vagy épp a teendőimet végzem, akkor keres valamit ami az én cuccom és olyan az illata, mint az enyém és arra fekszik rá.
2016. aug. 1. 20:21
5/9 anonim válasza:
A kutyások szeretik úgy beállítani a dolgokat, hogy a cicák nem hűségesek a gazdájukhoz, pedig ez nem igaz! Nagyon is tudnak ragaszkodók lenni! Igen, mindezt azért csinálja, mert szeret téged, hálás neked a gondoskodásért, téged tekint társnak/anyukának.
2016. aug. 2. 10:14
6/9 A kérdező kommentje:
Ezzel az elgondolással találkoztam már én is, meg azzal is, hogy a macska nem a gazdához, hanem a helyhez kötődik. Ugyan már. Az én cicám teljes depresszióban volt, amikor elmentünk egy hétre nyaralni, és másokra lett bízva, hogy etessék, itassák, gondozzák, játszanak vele. Mikor hazajöttünk akkor meg nagy látványosan "besértődött", hátat fordítva ült az ablakpárkányon estig, amikor is nagy kegyesen megbocsátott és felugrott mellém az ágyba. :) A nevére is hallgat, az más kérdés, hogy alkalmi süket. De ki merem jelenteni, hogy soha én még ilyen őszinte szeretetet és érdeklődést nem láttam egy emberben sem, mint ebben a cicában.
2016. aug. 2. 13:27
7/9 anonim válasza:
Szerintem azért teszi, mert ez jó neki. A macska önző lény, ezt szeretem benne :) Attól még lehet ragaszkodó, de nem fogom megtudni, mit érez irántam. De hogy általában a saját örömét keresi, az biztos.
A macska társas lény s egy őt kedvelő ember jó társ tud lenni neki. Összebújnak velünk, ahogy egymással is :) Benne vagyunk a brancsban.
Mindig jó macskáim voltak, bújósak, kedvesek, a mostaniak is azok (mondjuk a kicsi karmol is, de csak játékosan s ő abban a korban van, kis eleven apróság).
2016. aug. 2. 23:02
8/9 anonim válasza:
Igen, szeret :) az érintéssel mutatják ezt ki ember, másik macska vagy akár kutya felé is.
Nekem az utolsó macskám volt olyan, hogy szeretett az ölembe felugrani, bejött a szobámba, az ágyamban aludt... Imádtam, hiányzik, a cicamennyországban van pár éve :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!