Normális dolog ha valaki jobban szeret egy macskát mint egy embert?

Mi a normális? Az normális, ha valaki olyan embert szeret és olyannal él együtt, aki pl. üti-vágja őt?
Szerinted csak azért nem normális a viselkedése, mert a macska nem hűséges (szerinted)? :)

Az illető nem EGY macskát szeret, hanem a sajátját idegen emberekkel ellentétben. Teljesen normális, hogy azt szereted jobban akit esetleg évek óta ismersz, közös emlékeitek vannak, stb.
Amúgy meg látszik, hogy szrt sem értesz az állatokhoz. xD Az én macskám pl a családon kívül senkihez sem megy oda, bármilyen kedvesek is vele, inkább menekül. Pedig sosem tanítottam erre. És nem rég költöztünk el, úgy hogy 7 éves és eddig kertben élt és azóta el nem mozdulna mellőlem pedig csak 2 km-re vagyunk a régi házunktól, simán visszagyalogolhatna. Szóval nem hűséges, aha.

Az normális, ha az ember a saját cicáját családtagként kezeli, így jobban szereti, mint az idegen, ismeretlen embereket.
Az már viszont probléma, ha egy ember életében nincs olyan ember (ismerős, közelálló személy, családtag, társ, barát), aki felérne a macskájához. Nagyon magányos lehet, bizonyára sokan bántották, sokat csalódott az emberekben.

Nem tipikus, ha valaki a macskákat értékesebbnek tartja, mint az embereket, de nem lehet olyan ritka az ilyesmi. Én is hajlok a mizantrópiára s valljuk be, van is rá okom. Az ember a legkárosabb faj, ő okozza a jelenlegi elég durva kihalási eseményt. Persze rengeteg remek ember is létezik, de a macskák se rosszak, csak nem értékelem őket az emberek fölé. Max. némely ember fölé...
Hogy szeret-e a macska, azt nem tudhatom, de nekem is nagyon jó, hogy önálló, önző lényről van szó, nem akarnék szolgalelkű jószágot :D Kölcsönösen előnyünkre van a másik társasága, ez a kapcsolatom a macskákkal, akik ide járnak s majdnem a mieink, de igazából önmaguké.
Nálam ez tök normális, de igen, sok ember (gondolom, főleg magányosak, akik csalódtak az emberekben) rákattan a saját kis kedvenceire és nagyságrendekkel jobban szereti őket, mint bárki emberfiát. Tuti van kóros eset is, de alapesetben nem látom annak.

A francokat szeret mindenkit.
A cica szeretetét ki kell érdemelni.
A tesómtól meg fél, pedig 2 hétig ő etette..mégse szereti a cica. Pedig a tesóm imádja...
S én is jobban szeretem a cicámat, mint anyámat, anyámtól sose kaptam szeretetet.

A macska nem szereti a gazdáját?
Te most viccelsz? Xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!