Mit csináljak, hogy ne a falom ugorjon a szekrényre a macska?
Új gardrób szekrényünk van, na és erre úgy ugruk fel a kicsi szivem,hogy asztalról a falra ugrik....
Hogy szoktassam le erröl? Lefelé is így jön.
2 hete fesettünk és nem épp olcsó festékkel,szóval az ,hogy hetente javítjuk a karmolásait ez nem opció!
Köszi előre is :)
Én nem engedném abba a szobába... vagy ha a szemed előtt csinálja akkor üss rá a fejére amikor ugrana.
Remélem tudtam segíteni! :)
2szobás panellakásban vagyunk, nem szertném kizárni ,mert szokott futkározni a 2 szoba között :)
A számítógép asztalról ugrik fel! Asztal-fal-szekrény.
Lefelé pedig a relaxfotelban landol. Szekrény-fal-fotel.
A nevelést majdmindeképp ,megpróbálom, de ahoz szerintem kevésszer látom,de egy próbát mindeképp megér :)
A polc szerintem is jó ötlet. Vagy át kell rendezni a szobát, hogy az asztal ne a szekrény mellett legyen.
A fejre ütés tuti hatástalan módszer. Egyrészt azért, mert a macskának halvány fogalma nem lesz, hogy miért kapta (azért, mert ugrál? azért, mert felugrott az asztalra? vagy azért mert felugrott a szekrényre? aligha tudja majd kiválasztani, hogy téged épp a falon megpattanás zavar). Másrészt a fejre ütés szinte minden helyzetben hatástalan a macskánál, mert játéknak hiheti. Hisz a cicák egymás között is pofozkodva játszanak. Akkor már egy sziszegős, sistergős, mérges hang (ssssssc) többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!