Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ki hányszor illetve mennyit...

Ki hányszor illetve mennyit ad a cicájának enni?

Figyelt kérdés
A cicám most lesz 11 hónapos túl van az ellésen és már csak 1 picit szoptat de ő is eszik már mást is ellés után 2,5 kilót nyomot most 4 kiló de megkaptam hogy vékony/sovány mert biztos nem kap eleget enni egész nap előtte van a száraz táp és naponta 2x reggel este kap konzervet napi 1 dobozzal. tényleg kevés lenne? főt ételt és cica tejet meg cat sticket is szokott kapni. egész nap nyávog hogy éhes de ha kap pluszban 2 falat után ott hagyja és megint jön és nyávog..

2016. júl. 26. 12:40
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
11 hónaposan már túl van egy ellésen, gratulálok! Ivartalanításról nem hallottál még 2016-ban? Tök mindegy hányszor adsz neki enni, ha èvente 2x elleted úgysem él sokáig.
2016. júl. 26. 13:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Adj neki nyershúst.
2016. júl. 26. 13:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem a mennyiség a fő szempont, hanem a minőség. Ha nincs elég táptartalma, csak keresztülmegy rajta. Az olcsó konzervek tele vannak szójával és hasonló értéktelen anyaggal.Az emberi étel maradéka pedig nem nekik való, nem malacok, hogy "moslékot" egyenek (nem a főzödet ócsárlom) Legalább jó közepes minőséget vegyél neki.
2016. júl. 26. 13:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt az, hogy a cicád kb 7 hónaposan esett teherbe, és 9 hónaposan szült...annak is örülhetsz, ha minden komplikációmentesen lezajlott, mert még nagyon fiatal volt ehhez.

Másrészt, ha táp ami előtte van nagyon nagyon minimum nem tartalmaz 20% húst és ez tényleg nagyon a minimum, akkor annyi ehet belőle, amennyit akar, olyan mintha téged chipsen tartanának. Csak viszonyítás képpen a bolti márkákban(whiskas kitekat stb) 4-5 százalék van.

Az etetés mennyisége amúgy nem lenne rossz, terhes, szoptatós, és kölyök cicáknak, kell napi 2x adni konzervet(inkább húst, én azzal etetem őket) egészséges felnőttnek elég napi 1x.

Ha jót akarsz a cicádnak spórolj össze egy kis pénzt(-kb 10e Ft) és ivartalanítsd, mire érkezik a következő alom(ami ha így halad kb 3 hónap)

2016. júl. 26. 14:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Ki akarták dobni az utcára mivel az előző gazdájának nem kellet csont és bőr volt illetve vemhes szóval lehet szidni emiatt nyugodtan lehet szidni de nem hiszem hogy olyan rosszat tettem volna ezzel. Nem maradékot kap hanem amit mi is eszünk és a Coshida termékeit veszem neki.
2016. júl. 26. 21:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Kétszer-háromszor eszik a cicám naponta.

A lényeg inkább a minőségen van. A házi koszt (amit ti esztek) nem igazán felel meg neki, és a konzerv sem, mert szinte semmi hús nincs benne. Az olyan konzerv, ami tényleg húsból készül, és nem gabonából meg hamuból áll, drágább, mintha marha bélszínnel etetnéd.

Jó minőségű száraztápot kapjon, vagy húst.

Remélem ivartalanítod szegényt. Nagyon fiatal volt még az elléshez.

2016. júl. 26. 23:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Természetesen tudom hogy nagyon fiatal volt az elléshez de sajnos ez ellen nem tudtam mit tenni. Most emiatt is lehet hogy meg fognak kövezni de nem ivartalanitom a cicát hanem fogamzásgátlót adok neki. Nálunk az étlapon napi szinten szerepel hús és ő is azt eszi főleg csirke mert más fajta húst nem szívesen eszem és ezt kapja ő is nyers és főt formában. Utána olvastam és a csak házi kosztos táplálás is rendben van ha tartalmaz húst és zöldségeket is. Ezt megkapja és panasza sem lehetne mert cica tejet is kap napi 1 dobozzal. Külföldön élek ezért nem olyan könnyű beszerezni az otthoni macskaeledeleket sőt szinte lehetetlen.
2016. júl. 27. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!