Hogy kell egy 1 2 hetes kiscicát gondozni?
Szia!
Sajnos ilyen fiatalon a legmegfelelőbb gondozás mellett is benne van a pakliban,hogy elpusztul. Ami fontos: megfelelő hőmérséklet( amit természetes helyzetben az anyuka biztosítana), nem túl koszos hely( az anyamacska sem steril,de azért mégse egy kutya ürülék mellett ajánlott tartani) + cicatejpor kb 2 óránként.
Legjobb ilyenkor pótmamát, szoptatós mamacicát keresni.
Sajnos a legjobb gondoskodás ellenére sem biztos, hogy sikerül ilyen pici cicát felnevelni anya nélkül.
Szia! Èn 2 naposan "kaptam" az enyémet, most 2 èves. :)
Ami nagyon fontos: infralámpa! Nyáron is. Melegen kell tartani őket. 3-4 óránként kellene etetni, de általában visítanak ha éhesek. Kaja után nedves törlőkendővel kell a hasát és a fenekèt törölgetni, hogy tudjon pisilni és kakilni.
Én Royal Canin tápszert vettem nekik, azzal etettem. Aztán amikor 3 hetes lett akkor a kecsketejet váltogattam a cicatejjel, tettem bele immunerősítőt is. Utána amikor nagyobb lett akkor összeturmixoltam neki az alutasis macskakaját és azt engedtem fel cicatejjel, így szoktattam rá a szilárd kajára fokozatosan.
Nem biztos, hogy te rontottad el. Hozzám is 5en kerültek, egy élte túl. Sajnos semmit nem tudsz az anyáról ès hogy a kicsit megkaptak-e minden vitamint ami kellett volna...nem egyszerű felnevelni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!