12 éves cicánk hogy viseli, ha 1 hétig másnál lesz?
Eddig a nyaralásokat meg tudtuk úgy oldani, hogy adtunk kulcsot és minden nap jött valaki etetni, szellőztetni, kitakarítani az almot. Sajnos most erre nincs lehetőségünk, így anyósom fog vigyázni a cicánkra. Azért aggódom, mert még soha nem volt "idegen" helyen a cicánk, 12 éves ivartalanított kandúr, brit rövidszőrű. Vajon vadidegen helyen (panel lakás) 1 hétig ellesz? Vagy mindenáron meg akar majd szökni?
Tudom, túlaggódom, csak nagyon szeretem és féltem a cicánkat. Anyósnak is félek előre szólni, hogy ne hagyja tárva nyitva az ablakokat, erkélyt, de biztos őrültnek fog nézni, hiszen nyár van.
Anyós szereti a cicánkat, úgyhogy ezzel nem lesz baj, ismeri kölyökkora óta. Tudom, ez az én baromságom, csak valahogy azt szeretném tudatni a cicánkkal, hogy nem elhagyom őt, jövök vissza érte. Anyós egyedül él 3 szobás panelban, nyugi van nála, viszem a cicánk minden személyes kis holmiját, tálkáit, wc-jét, a kedvenc kajáit, a fésűjét és gondoltam, hogy viszek neki egy pulcsimat is, mert imád a vasalt cuccaimra feküdni...
Kétgyerekes anyuka vagyok és már nagyon sokat lebolondoztak, amiért így szeretem a cicámat, de ő nekem ugyanolyan családtag, nagyon mostoha körülmények közül mentettem meg annak idején, nekem fontos, hogy a sok borzalom után ne kelljen átélnie újra semmi rosszat.
A tárva-nyitva hagyott ablakok márpedig veszélyt jelentenek, főleg, ha emeleti lakás. Próbáld ezt megértetni anyósoddal.
Az én cicám is volt hasonló helyzetben, a szüleimnél. Miután rájött, hogy nincs hova menekülni, bebújt az ágy alá, és csak enni, pisilni jött ki néha.
Bolondnak legkevésbé titulálnálak, mert szereted és félted a cicád, aki nem tartott még igazi házikedvencként cicát azt ezt furának gondolhatja.
Hogy mennyire fog feloldódni, cicafüggő, a tiéd már elég idős, ilyenkor már nem szeretik a változásokat. De túlélik, ne aggódj, legrosszabb esetben egy enyhe depresszió jelentkezhet nála, amit meg visszatértetek után egy kis szeretgetéssel orvosolhatni is lehet.
Én azt mindenképpen megbeszélném anyóssal, hogy a cica mellett csak úgy szellőztessen, hogy egyszer egyik szobába, majd átviszi a a kiszellőztetett helységbe ahol már csukva az ablak, és aztán a másik helységben, mert kiugorhat, vagy ki is eshet a cica, és ha túl is éli a zuhanást ijedtében valszeg elmenekül, és anyósod hívószavára nem biztos, hogy visszajön. Írtad, hogy ismeri anyósod a cicát kölyök kora óta, hogyha a cica is odament hozzá hízelegni, amikor anyós meglátogatott titeket, az egy biztató előjel lesz, hogy hamarabb fel fog oldódni a cica.
Mond neki, hogy első nap ne zavarja, ne akarja mindenáron megnyugtatni, csak beszéljen hozzá, és hagyja, hogy feltérképezze a lakást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!