Szoktunk venni a cicánknak szalámit, de van amikor nem kapunk macskának valót, ezért kutyaszalámit kap, lehet tőle baja?
3as nem értek veled mindenben eggyet.
A macska ragadozó, a természetben bogarakat rágcsálókat madarakat és némi növényt eszik, ez számára a természetes.
Az alap igen, mindenképpen egy jó minőségű száraztáp, viszont amelett szüksége van olyan húsra, amit a természetben is megeszik(szányas, nyúl, hal, ésezek belsőségei). Én ritkán adok nyersen, így egyáltalán nem férgesednek, általában forrázom, vagy kerámiaserpenyőben megsütöm(abban lehet zsiradék nélkül) és soem voltak férgesek a macskáim.
Abban is egyetértek viszont, hogy a konzerv kaja szinte semmire nem jó, ahogy a macskának való szalámi sem, ugyan néha lehet nekik adni(nekem is becsúszik 1-2 hetente az alutasakos, ha elfelejtek fagyóból kivenni húst, hogy kiolvadjon, vagy egyszerűen nem érek rá) de nem célszerű. A kutyáknak valóban meg szinte semmi sincs amit a macska tudna hasznosítani, csak fölösleges szénhidrát.....inkább nézz neki vmi jutalomfalatot, vagy husit, és minimum 25%nyi fehérjét tartalmazó száraztápot. (Happycat az olcsó szériából a legjobb, de ha ezt sem bírja a pénztárca, a tipikus bolti márkákból a félix, az enyémek acana és hill's tápok kapnak, én szivem szerint ezt tudom ajánlani, nekünk maximálisan bevállt)
Egy szóval se írtam, hogy csak ezt kap! Feltettem egy kérdést, hogy ártalmas-e neki. Nem arról van/volt szó, hogy csak ezt eszik.
Van neki száraz tápja is, változatosan szoktuk étkeztetni. A nyers hús pedig nem javasolt az állatoknak, ahogy a macskának SE! Nem tudom aki ezzel eteti tisztában van-e vele, hogy a nyers hús mit okoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!