Hogyan neveljem a cicámat VISSZA az alomra?
Ivartalanítva van? Ha nincs, akkor valószínűleg az a probléma.
Vagy lehet egészségügyi gondja is.
Leszidni felesleges, nem tudja, miért szidjátok, egyszerűen csak fél ilyenkor, de az összefüggést nem érti.
A több variáció közül én már párral találkoztam , mint okok.
Egészségügyi probléma
Némelyik cica 2 almot igényel, van aki nem hajlandó oda kakilni, ahova pisilni(nekem is 2 cicám is ilyen finnyás)
Alomváltoztatás, ami miatt a mostani nem tetszik neki
Rossz helyen van az alom(azt lehet nem mozdítottátok, de ha pl közel van a fekhelye, vagy a tálja, akkor érthető, ti sem szívesen aludnátok, vagy ennétek a wcben)
Stressz érte, amit az alommal köt össze(pl vmi/vki megzavarta őt wc-zés közben, esetleg volt ott egy fájdalmas érzése.
Ha valamelyik fentáll nálatok, akkor érdemes azon változtatni, ha nem, akkor ugyan úgy kell visszaszoktatni, mint kicsinek rászoktatni. Beletenni az alomba gyakran, ha belewczik megdicsérni, jutalomfalatot adni, ha melléwécézik, és rajtakapjátok akkor meg lehet büntetni frissibe, de ha már ott van a meglepetés az ajtóban felesleges rácsapni, a cicák memóriája csak pár percre terjed ki, így nem fogja tudni miért kapta, és csak félni fog(hapedig stressz alapú a melléwczés az különösen nem tesz jót)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!