Hogyan neveljem meg a macskámat, hogy ne fogjon kismadarat? Ha megbüntetem (picit ráütök, nem adok neki kaját egy darabig) tudni fogja, hogy azért kapta?
Egy kismadár kiesett a fészekből a házunk eresze alól, még nem nagyon tudott repülni és a macskám (akit előtte pár perce elettem meg!) elkapta és legyilkolta, elvitte.
Nagyon mérges vagyok rá, próbáltam megmenteni a madarat, de az a k. dög gyorsabb volt nálam! Ezért etetem, rohadjon meg?!
Ha visszajön és megpaskolom illetve nem adok neki kaját, tudni fogja, hogy ezt a kismadárért kapta?
A macska ragadozó. A kismadarat is megragadja.
Ugye kamukérdés? Bár annak se szimpatikus! Ha nem, akkor keress másik gazdát a macskádnak.
Dehogy fogja tudni. Ugye csak viccelsz?!
Ez ösztön.
Maximum úgy lehet rá hatni, hogy amikor látod vadászni, vízipisztollyal lefröcskölöd. Ha ez sokszor történik meg, akkor egy idő után összeköti a vadászatot a kellemetlen élménnyel.
De most, pláne utólag már semmit nem tudsz tenni. Macskát eleve nem ütünk meg, mert csak félős lesz, és fogalma sem lesz, miért bántod.
1. a macska ragadozó, alap, hogy megfogja a madarat, egeret, stb. Ha nem éhes, akkor is, mert a vérében van.
2. kajamegvonással NEM büntetünk (senkit), egyébként ha nem kap tőled, kunyerál mástól, vagy még több zsákmányt ejt
3. minek neked macska, ha ennyire nem vagy tisztában a viselkedésével?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!