Nagy gond ha nem ivartalanítom a cicám?
Faluban lakunk sok kutya van és mivel a cica házban lenne (lány) nem tudom szükséges-e ivartalanítani. Hallottam hogy akkor tovább él meg ilyenek de nem igazán hiszek ebben. Előre is köszi a válaszokat :)
16/L
Neked lesz "nagy gond", amikor tavasztól őszig ott virnyákol , és tartja a fenekét.
Ivartalanítsd, és neki is, meg neked is nyugodt éveitek lesznek.
Attól függ, mi a célod vele. Nekem mondjuk speckó a helyzet, mert az itteni macska önálló, független lény (bár kap enni, de ettől még nem a tulajdonom) és még kevésbé lenne jogom ivartalaníttatni, mint neki engem (ő sokkal jobban, önállóbban felnevel egy kölyköt, mint én), plusz nekem célom, hogy több macska legyen itt, mert nagyon kevés van, miközben óriási szükség van rájuk a szántóföldi rágcsálópopuláció miatt. Igazából vadállatok, csak kezesebbek és kapnak enni, nemcsak vadásznak, de azt is teszik rendesen.
A te eseted mondjuk más. Ha mindig házban van s nem lesz szaporulat, akkor csak a tüzelés van ott. Nekünk rengeteg macskánk volt az évek folyamán, mind ivaros, nem volt velük baj és sokáig éltek. Ez a társadalmunkban már nem annyira elfogadott, de hol érdekel ez engem?
Hát nekünk volt pár lány cicánk, az egyik jobban ordított mint egy csecsemő mikor tüzelt, éjszaka végig, a szomszédok már utáltak rendesen minket. Rém idegesítő. Aztán másik cica meg rendesen menstruált, azaz vér folyt onnan neki... úgyhogy minden véres volt ahova leült. A mostani lány cicánk simán csak agresszív lesz ha tüzel, bújik-bújik aztán ha simogatom letépi a kezem és fúj...
Nos, ezt mindet elkerülhettük volna ivartalanítással, de hát, anyám sajnálja rá a pénzt. És persze hogy tovább élnek, mert nem kapnak el bizonyos betegségeket ha nem tüzelnek.
#4: Tizenévekig éltek, s nem sokuk vernyákolt különösebben, az a helyzet. Úgy látszik, a macskák nagyon különbözőek. Ők speciel kétlaki macskák voltak, télen lakásban, nyáron házban, udvaron s a sokadik határban... Túlszaporulat nem volt, már nem is tudom, miért. Itt sincs, de ezek félvad jószágok a természet nem is annyira lágy ölén, annak veszélyeivel.
A kandúrok igencsak tudnak verekedni, azt tudom, de kandúrjaink valamiért szinte sosem voltak. De azok sem egyformák. Ahol lakom (vagy 4 éve), eddig 4-5 kandúrt ismertem, csak egy volt szétütve tavasszal, de ő kegyetlenül. A többiek nonstop szépek, mondjuk vernyákolni a mostani átkozottul tud. Párzani nem, elég szerencsétlen fajta, pedig impozáns kinézete van...
Nekem könnyű, sosem volt saját macskám (anyámnak voltak, onnan van némi tapasztalatom), nincs különösebb felelősségem, ahhoz képest segítem a cicceket, még házat is kapnak télre és nyárra is. De a másik állattal való függő viszonyok kevéssé jönnek be nekem, ezt maximum 2 helyes kis patkánylány kedvéért gondolnám át, a macskákban azt szeretem, hogy önállóak, baráti viszony van köztünk, nem tulajdonviszony meg eltartói, amiben akár csak felmerülhetne az ivartalaníttatás. Ő a természet egyik kis lénye, s ha nem él sokáig, ahhoz sincs semmi közöm. Megfigyelő vagyok s etető, mint a harkályoknál, verebeknél és cinkéknél.
Nagyon szepen pro es kontra leirasra kerult.
Ha Megfigyelo es eteto akarsz lenni, akkor nem szukseges ivartalanitani.
De ha a terved az, hogy egy macska a baratodda valjon, akkor igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!