Megölik az újszülött kiscicákat. Büntethető ez illetve mit lehet tenni?
Most nem azért, de mennyivel jobb, hogy a cica felnő és akkor döglik meg, vagy utcamacska lesz és csak terjeszti a betegséget össze vissza... Valahol annak a cicának is jobb, hogy nem kell szörnyű módon felnőnie, mert a menhelyen nem veszik be a cicákat... Amugy minden tenyésztő vízbefolytja a kicsi és esetleg nem olyan szép kicsiket, hogy a többinek jobb legyen...
Tudom nem szép dolog, de az sem, hogy annyi kóbor veszett macska van. Ezzel is csak veszélyeztetve vannak az egészséges macskák.
Egyeseknek ezek "csak" macskák, de ők is érző lények, akinek van vagy volt macskája tudhatja, aki pedig képes ennek ellenére megölni őket azzal én legszívesebben ugyanazt tenném amit ő csinált velük. Fel kell jelenteni, és remélhetőleg kap majd valami büntetést aztán legközelebb talán gondolkodni is fog mielőtt cselekszik. Nekem is nyaranta kétszer szül mindkét macskám, mégis mindig találok a kicsiknek gazdit.
Ja és ahol 11 macska van azt sem árt bejelenteni én úgy tudom kötelezhetik hogy ivartalaníttassa, különben elviszik őket. Bár ezt csak nemrég hallottam, nem tudom igaz-e.
Én most éppen 5 pici cicát nevelgetek,természetesen az anyjukkal, és belegondolni is szörnyű, hogy valaki képes ilyen kegyetlen módon elbánni a társaikkal.
Mindenképpen beszélgess el a nénivel és mond el neki,hogy lehet hogy az emberek 50 éve még így oldották meg a """problémát""" de ma már annyi más lehetőség lenne! Bár feltételezem nem fog hallgatni rád, és nem lenne jó megvárni a következő alom kiscicát,hogy azok is ilyen szörnyű sorsra jussanak.Így én is inkább a feljelentést javasolnám,hisz ez állatkínzás, bünteti a törvény.Nem szabad hagyni, hogy bármilyen állattal megtegyenek ilyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!