A 6 éves macskámnak tegnap óta kicsit hasmenéseset kakil. Mit tegyek, hogy elmúljon? Esetleg nincs valami gyóguszer ami adható erre?
Én is falun nőttem fel. Én is úgy vélem, hogy az állat állat, az ember meg ember. De mivel a macskát háziasítottuk, így felelősséggel is tartozunk érte. Ha van egy macskád, az 15 évig a társad, fogja neked az egereket. Ivartalanítani csak egyszer kell (10-15 ezer forint) és utána nem kell almokat gyilkolnod. Szerintem az a normális hozzáállás, hogy ennyit megteszünk a cica egészségéért, és a kóbormacska-állomány visszaszorításáért. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy néha bizony meg kell látogatni az állatorvost. Falun szeretnek hőbörögni azon, hogy egy vagyont kérnek érte, de ez nem igaz. Mihez képest?
A hasmenés miatt viszont nem biztos, hogy szükség lesz állatorvosi kezelésre. Ne gyógyszert vegyél, hanem egy doboz száraztápot, és pár napig kapja csak azt. Ha ettől sem jön rendbe, akkor Advocate féreghajtó csepp a nyakára állatpatikából - hisz ha nem a kaja, akkor féreg okozza a bajt. (Amit ember is elkaphat, tehát jobb kihajtani!)
Elősször is...sztem egy állat normális táplálása, gondozása, orvoshoz vitele nem egyenértékű az állat elkényeztetésével, csak felelős tartásával...de ez az én véleményem biztos bennem van a hiba. Én is falun nőttem fel, tudom, hogy a macskákat főként a kártevő írtás miatt tartják(mi is így tettünk) felnőttem, elköltöztem, és mostmár kedvencként tekintek rájuk...de ez mind1 is
Mivel még nem régóta megy a hasa, akármitől lehet. Ilyenkor az alapdiéta szétfőtt rizs és főtt csirkemell. Ha ez nem megoldható, egy kis száraztápért szaladj el neki a boltba.
Ha a diéta után sem jön helyre, (1-2 napkn belül) akkor ideje lesz meglátogatni egy dokit, vagy a macskád elpuaztulhat. Mivel te vagy a gazdája te döntessz, amúgy pont hogy vidéken sokkal olcsób a doki (otthon 4 ezerért ivartalanítottak fiú cicát, pesten meg 12 ezerért..) egy ilyen ellátás átlagosan 3-4ezer forint, de nyugodtan fel lehet hívni előtte, és érdeklődni, hogy ne érjen meglepetés. Amit viszont minden esetben tanácsolok, akár helyre jön, akár nem, párhavonta féreghajtani. Egy tabletta kb 300 ft, és nem kell orvos hozzá, hogy beadja,és egyszerre megveheted az egy éves adagot is(kb 3-4 szemet) és akkor orvoshoz sem kell szaladgálni. Tudok olyan cicáról, aki ebbe pusztult bele, és nagyon egyszerűen és olcsón kezelhető lett vna.
Mit értesz "szaporító duma" alatt? Pontosan a válaszom melyik részével nem értesz egyet? Én nem ítéllek el, csak arra kérlek, hogy ne vedd át a helyi szokásokat kritika nélkül...
Valóban helyén kell kezelnünk az állatokat, sokan vannak, akik túlzásokba esnek. De azért ne kezeljük őket fogyóeszközként se. Ne az legyen a kifogás, hogy "gondolom elkérne egy vagyont", hiszen nem is tudod, utána sem néztél. Én csak annyit kérek, hogy informálódj, és meglátod, nem akkora vagyon az, amivel biztosíthatod a nyugalmad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!