Mi lehet a baja a macskámnak?
A macskám elsőnek 4 kiscicát ellett meg. Jól elvoltak egy ideig, de kb 1,5 hetes korában meghalt 3 kiscica. Amelyik él, 2 hetes, viszont van egy kis gond. Az anyamacska tegnap este elkezdett rángatózni (az egész teste). Gyorsan beadtunk neki kálciumot és algopyrint (sürgősen kellett cselekedni, nagyon rosszul volt, órákig rángatózott utána is még...) Mi tejlázra gyanakodtunk ezért adtuk ezeket neki, valószínű ez is volt.
Mára jobban van, nem rángatózik.
Viszont ma egy folytában murcog, hízelkedik (eddig is tette, nagyon jó cica, de ezt már elég 'betegesen' teszi. Az egyik lábára biceg (jobb hátsó).
Nem tudom, hogy pározni akar e, de olyan 'pózban' van, s úgy, folyamatosan murcog, mintha hívna a kan macskákat.
De ez elég durva így, hogy tegnap baja volt. Cicijei be vannak dagadva, egyik kiscicája él, amelyikkel törődne, de az nem szopik. Fecskendővel akartunk neki tejet adni, de kiköpi.
A nagymacska iszik, eszik. Csak elég aggasztó a járása, és nem törte el a lábát -legalábbis nem érezzük-.
Holnap visszük az állatorvoshoz, de szerintetek is pározni akar? Lesz e valami vele? Mert nagyon féltem még mindig. És ha nagyon sürgős, valakit gyorsan keresek.
tehéntejet ne akarjatok neki adni, attól csak hasmenése lesz. ha a nőstény nem eteti, speciális macskáknak való tejpótló tápszert kell venni, és azzal etetni. én személy szerint legkésőbb ma reggel indultam volna vele az orvoshoz, már eleve az sem normális, hogy 3 kölyök elpusztult korábban.
ivartalaníttatni is kéne, mielőtt megint vemhes lesz.
Az a baj, hogy a közelben nincs állatorvos, és ma munka is volt. 4-re meg bezárt a legközelebbi.
És 6 -ból 3 ivartalanított macskám halt meg fél éven belül. Elég 'elrettentő' számomra ez az arány...
"És 6 -ból 3 ivartalanított macskám halt meg fél éven belül."
és az ivartalanítás miatt haltak meg? kötve hiszem. rutin műtét.
mindenképpen vidd el orvoshoz amint tudod. nem hiszem,hogy pár héttel a szülés után pározna. inkább a cicákat hívja magához .(De ugye már nincs kit,csak egy maradt)
a kiscicának meg speciális kiscicáknak való tejet kell adni. úgy tudom fressnapfban is kapható,az este 8 körülig nyitva szokott lenni. por állagú,vízzel kell kikeverni. tehéntejet nem szabad adni egy 2 hetes macskának.anyatej vagy tápszerhez hasonló kismacskatej.
a nagyot meg tényleg vidd el amint tudod.. már ma ha lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!