Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy második macska panelba?

Egy második macska panelba?

Figyelt kérdés
4 éve van macskám. Kb. 6-7 hónaposan találtam, pontosítok ő talált meg engem. :) Nincs ivartalanítva, de tervezük. Elég barátságtalan idegenekkel. Sokszor félős, két embert fogadott el igazán. Engem és anyukám. Nem megy oda csak úgy senkihez. Általában velem alszik az ágyamban. Játékos, de már nem játszunk úgy vele mint az elején, mert sose tudjuk mit akar, ott hagy minket sokszor játék közben. Sokszor szomorú vagyok miatta, mert félek, hogy nem érzi jól itt magát a panelban. Nézelődik az ablakban , alszik, eszik, sok játéka van (macskabútor, labdák, stb). Szó szerint barhová felmászhat , persze a konyhába nem megy be. Igazából sokszor a középpontban van meg sokat simogatjuk, felveszük. Ez elég neki? Nem látszik szomorúnak, de van olyan hogy ballag össze-vissza ilyenkor gondolom , hogy mennyivel jobb lenne neki egy kertesházban. Ma láttam facebookon egy posztot ahol gazdit keresnek egy 1 éves ivarérett lány cicának. Öt is ivartalanítanánk. De nem tudom mennyire pártolná az én 4 éves cicám. Lehet jót tenne neki, egy kicsit szocializálodna . Mit gondoltok? Kell neki egy társ? Vagy jobb neki egyedül?
2016. jún. 28. 13:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én macsekom nagyon haragudott amikor egy kiscicát hoztam a házba mellé. Fújt rá és sértődött volt, nagyon féltékeny lett az új macsekra.
2016. jún. 28. 13:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha mindkettő ivartalanítva lesz és nem hajtja őket a szaporodási ösztön, szinte biztos, hogy a 4 éves cicád "meg fog haragudni" ha hazaviszel egy újat. Én kertes házban lakom és már 2 cicával is jártam úgy, hogy mikor hoztam haza egy kicsit (mindkettő bak volt) az idősebb egyszerűen elpártolt tőlünk és egy idő után haza se jött. Panelban mivel össze lesznek zárva, nagy eséllyel sok veszekedés lesz köztük.
2016. jún. 28. 14:14
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat. :)
2016. jún. 28. 14:17
 4/5 anonim ***** válasza:

szerintem erre nincs jó válasz. nálunk pl már lassan 10 évesek és utálják egymást. kiscica korukban persze mosdatták egymást,játszottak stb.. de idővel teljesen eltávolodtak egymástól. de ez kertes ház.

panelban nem tudom mit kezdenének.én ahogy eddig láttam, a macskák nem annyira társas állatok. de az is lehet,hogy ellenének egymással. nehéz megjósolni.

a másik részéhez a kérdésenk anniyt tudnék hozzátenni,hogyha van kertes házban élő rokonod,akkor néha-néha elvihetnéd oda a cicádat. az elején persze pórázzal,hogy csapjon 1-1 kört a fűben. ha már megszokta a helyzetet és a környék sem veszélyes,akkor akár el is engedni. néha 1-1 nap a szabadon jót tud tenni nekik. legalábbis én azt láttam eddig panelos cicáknál,hogy szeretnek ők is kijárkálni,ha van rá mód.

2016. jún. 28. 14:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolso nagyon koszi hasonlo valaszt vartam:) Igy nyarankent sokat gondolkozok ezen de attol felek, hogy ha megerzi a szabadsag izet rosszabb lesz neki bezarva. Neha-neha kiengedem a folyosora es 10-15 percet setalgat kint szimatol stb. De tobbszor is volt mar, hogy nyavogot es az ajtonal ult. A masik ugye , nagyon felos. Legutobb amikor orvoshoz vittem a ketrecben remeget mint a nyarfalevel.
2016. jún. 28. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!