Hogy döntenétek ilyen esetben? (Második macska)
Nem minden macska lesz boldog ha társat kap. Az pedig nagyon ritka, hogy azonnal kijöjjenek egymással. Általában kell nekik egy kis idő, míg összeszoknak. De az is előfordul, hogy sok idő kell neki és nem is igazán lesznek haverok, csak megtűrik egymást.
Először meg kellene próbálni mit szól egy másik macskához, ha tudod, akkor beszéld meg valakivel, hogy elhozza egy pár percre, órára a saját cicusát. Valószínűleg lesznek fújások.
egyetértek az első válaszadóval, a cicádnak az csak jó lesz :)
gondolj csak bele, milyen hamar megunnák egymást, lehet, hogy össze is ugranának...
tapasztalataim szerint a szobacicák hosszú távon nem mindig tűrik el ugyanazt a társat..
úgyhogy én az ideiglenességre szavazok :D
Kedves dolog, hogy ideglenes befogado akarsz lenni, de szerintem nem tenne jot a cicadnak, hogy mindig uj macskat kell megismernie, aztan az fogja magat, es eltunik.
Biztos, hogy steszelne, mert nem tudja kovetni, hogy mi tortent az addigi tarsaval, csak azt, hogy eltunt, nincs tobbe.
Szoval, en biztos, hogy inkabb a masik macska dolgot valasztanam a folyamatos valtozas helyett. (A macskak nagyon szeretik a fix dolgokat, a valtozasok fusztraljak oket)
Macskája válogatja.
Én is így indultam a második cicámmal, hogy ideiglenesen vettem magamhoz. Először fújtak, morogtak egymásra. Aztán azt láttam a második hétre, hogy remekül beilleszkedett, jól kijön a meglévő cicámmal és a kutyámmal is. Hárman heverésztek együtt, a két cica bunyózott, rohangált. És nem volt szívem odaadni másnak, bár nagyon nem is jelentkeztek addig érte.
Érdemes megpróbálni, de ahány macsek, annyiféleképpen fognak viselkedni egymással. Aztán majd látjátok, lehet beleszerettek egybe, Ti is és a cica is :)
Köszönöm a válszokat. Azt, mint írtam is, tudom, hogy más állatokkal jól kijön, több tapasztalatunk van már, lakott itt cica és kutya is, mikor elmentek, nem láttam, hogy rosszul lett volna a mi macskánk,de nem tudom, hogy bírná, ha ezt többször eljátszanánk. Az viszont igaz, hogy nem biztos, hogy az ideiglenes cicának találnánk befogadót.
Úgy látom, vegyesek a vélemények. Külön rá fogok még kérdezni annál a szervezetnél, ahonnan az ideiglenes cicák jönnek, hogy ők mit gondolnak, mert eddig csak annyit mondtak, hogy egy cica mellé nincs akadálya az ideiglenes befogadóságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!