Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 2 hónapos kiscicát hogyan...

2 hónapos kiscicát hogyan lehet megszelídíteni?

Figyelt kérdés

Van két kiscica, az egyik nagyon félénk, alig lehet hozzáérni.

Ez nagy gond, mivel most már gazdihoz kéne őket adnom.

A nagyobbikkal semmi gond nincs, meg lehet simogatni, dögönyözni, a kisebbet nem.

Hogyan lehetne szelídebbé tenni, mire jön a gazdi?

2016. jún. 22. 08:13
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%

igen, de sajnos még sokszor ~3 cica sem marad meg egy alomból.:/ mint írtam falun lakok, sok mindent látok a környezetemben.. jó ha egy cica megéri a felnőttkort.. 6 fős alomból .. sokan ezért is nem ivartalanítanak, mert úgysem marad meg az alom, elpusztulnak. vagy ha marad is 1-2 , legalább ha az anya elpusztul lesz másik.

félelmetes itt az emberek felfogása.. az én cicáim 10 évet töltöttek .. és mindenki el van képedve,hogy mennyire idős, nekik 1-2 évig élnek..

nem mondom,hogy azért élnek eddig az enyémek, mert ivartalanítottam őket..de valószínűleg az is közre játszik,így a kandúr nem csavarog annyit, nem verekszik. a nősténynek a szervezetét meg nem terheli le az évi 2 fialás.

és tényleg nem drága, ha havi szinten 1-2 ezret tesz félre az ember, akkor is fél év alatt összegyűlik a műtét ára. akarat kérdése , nem burzsuságé.

de ha meg nem tudok 5 macskát ellátni,akkor nem fogadok be ötöt, hanem csak egyet vagy kettőt, amennyire van kapacitás.

2016. jún. 22. 13:50
 22/45 anonim ***** válasza:
100%

Bírom az ilyeneket, nagyra vannak magukkal, hogy ők mennyi macskát fogadnak be, meg etetnek. Ez nem elég! Ha befogadsz egy macskát, akkor vállalj érte felelősséget és ivartalaníttasd! Különben ugyanott tartunk mintha az utcán lenne a macska, mert semmilyen orvosi ellátást nem kap, terjeszti a betegségeket és szaporodik vég nélkül.

A képen pedig ahogy már írták egy sima cirmos színű házimacska van.

És mielőtt belekötnél, nekem 2 ivartalanított macskám van, mert tudom, hogy mivel járna, ha ivarosak lennének.

2016. jún. 22. 13:55
 23/45 A kérdező kommentje:

Töröljétek le a szátokról a habot elsősorban!

Másodsorban nem mindegy nektek, hogy mennyi kismacska lesz?

Úgy is én szerzek nekik gazdát, nem ti.

Minden kismacskával foglalkozok, ami születik, attól, hogy most ez félénkebb lett nem azt jelenti, hogy leszarom őket.

Hallottatok már arról, hogy az állatoknak is van személyiségük?

Nahát, pedig van! Azt a rohadt élet! Mik vannak...

2016. jún. 22. 14:15
 24/45 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan tudom, hogy van az állatoknak személyisége, az egyik cicám pont ilyen, nem szereti ha simogatják, nem szeret ölbe lenni, pedig már 12 éves.

Én pont,hogy ezt elfogadtam,így szeretem, nem én tettem fel a kérdést, hogyan lehet egy két hónapos macskát megváltoztatni jó gyorsan ,hogy tuti ne maradjon rajtam hanem te. Akkor ki is tiszteli az állat alapvető személyiségét? Nem veszed észre, hogy magad ellen beszélsz?

2016. jún. 22. 14:24
 25/45 A kérdező kommentje:

Miért beszélnék magam ellen?

Ez nevelés nem pedig személyiség megváltoztatás.

Az egész macska személyisége abból áll, hogy félénk?

2016. jún. 22. 14:30
 26/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem mindegy mennyi kismacska lesz. Ha nem tudnád, a menhelyek tele vannak, és előlük veszed el a lehetőséget, hogy gazdát kapjanak, azzal, hogy nem ivartalaníttatod a macskáidat.
2016. jún. 22. 14:37
 27/45 A kérdező kommentje:

Gyere és ivartalanítsd!

Ne csak az a nagy okos szád járjon!

2016. jún. 22. 14:47
 28/45 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, attól, hogy nem tetszik az igazság, ez van. Le lett már írva: annyi macskát fogadj be, amennyinek a 100%-os ellátására (féreghajtás, oltás, ivartalanítás) van kapacitásod.
2016. jún. 22. 14:51
 29/45 A kérdező kommentje:

Elhiszed, hogy vastagon fosom le az igazságodat?

Már leírtam, nem ivartalanítom az összeset.

Menj és sírj a sarokban!

2016. jún. 22. 14:57
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
te nevelted állításod szerint születésétől fogva, foglalkoztál vele normálisan- mégis ilyen. Szerinted azért ilyen félénk, mert ilyen a személyisége. Aztán meg azt írod, hogy ez nevelés kérdése félénk -e vagy nem. Meg ahogy írtad " nagy gond" mert így hogy viszik el. Most kezdesz el kapálózni, hogy mégiscsak gyorsan emberbaráttá kellene nevelni.Komolyan ritkán látni ilyen hihetetlenül ostoba embert, a befogadott állataid pedig a te dolgod ivartalanítani, mivel befogadtad EZÉRT már a tiéd, tudod felelős vagy azért akit megszelídítettél a te kötelességed mind az ötről gondoskodni.
2016. jún. 22. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!