6 hetes kiscicámnak hatalmas pókhasa van, normális?
A féreghajtót szájon át adják. Amit a nyakába csöpögtetnek, az bolhairtó.
Egyébként lehet normális is a pókhas, ha sokat eszik.
Macskáknak is van barf etetés.
Tejterméket meg mellőzd, nem volt féregtelenítve a leírásod alapján, mert az egy tabletta, aminek a felét be kell vennie, majd máskor a másik felét.
Volt féregtelenítve, állatorvosnál jártunk, ő mondta, hogy csöpögtetős, bőrön keresztül felszívódik, két részletben kell. :)
Fürdettem is már, egyedül, nem ketten, de én is elég voltam hozzá, egy szava nem volt hozzá, csendben tűrte. :)
A doki mondta, h a tejföl mehet, csak a tej nem. A beáztatott száraztápot csak ímmel-ámmal eszi, ha nincs más. Mindenhol azt olvasom, hogy a főzött kaja nem jó nekik, csak spéci kiscicákban való tasakos kaja a jó még ilyenkor.
Múltkor belepofátlankodott a kajámba, megette a salátát, úgyhogy az bejön neki. :)
2 hetesen kitették az utcára őket. Utána pótmama etette őket, hozzám 4 hetesen került, kicsit csontos volt...
Olyat is csinál pl., hogy reggel nyávog, mivel éhes, de ott a kaja neki, de nem nyúl hozzá, pedig látja. Ilyenkor felemelem a tányért, és újra leteszem neki, úgy már nekiesik...napközben viszont simán eszik magától. Inkább úgy mondanám, hogy sokszor eszik keveset. Mondjuk néhányszor hányt is már, de ahogy láttam, csak a kaja volt.
Amit még nem tudok, hogy mikor fog mosdani? Eddig nem nagyon tette, most kezdi a lábait nyalogatni, meg itt-ott, de ez még nem az igazi cicamosdás. Így nekem kell törölgetni a fenekét...később jön neki ösztönből?
A tablettás féreghajtó már a múlt, a korszerű készítmények cseppentősek.
Ha van étvágya és normális a széklete, akkor nincs nagy gond. Bár lehet, hogy az emésztése még nem tökéletes, hiszen 6 hetesen még bővel szopiznia is kellene. 8 hetesnél hamarabb nem szabadna elválasztani a kölyköket, de hát ez így alakult.
A tejföld hanyagold, viszont adhatsz neki laktózmentes joghurtot vagy az állateledel-boltokban kapható, cicának való tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!