Segítség, tönkretesznek a macskák?
De jól le lett mindenki pontozva. Szerintem a kérdező nyisson egy macska menhelyet, fogadja be a környék összes macskáját, és akkor majd ez tetszeni fog a válaszolóknak.
Nem értem miért baj az, ha valaki nem szándékozik állatot tattani és felelőssége teljes tudatában meg sem kísérli.
Sokkal undorítóbb, amikor valaki kutyát szerez, mert az "köll", aztán ott sínylődik láncon egy béleletlen odú mellett , körülötte meg por és sivárság ameddig a lánc elér. Van aki udvart akar, van aki kutyát, macskát. Mi a kutyákat választottuk, de nem mindenki olyan türelmes mint mi, és az a szép, ha valaki ezt tudja magáról és időben felismeri a következményeit, mielőtt még az állat inná meg a levét. Nekem sem kell a szomszéd macskája. Sőt nem is szeretem a macskákat, erőszakosak, tiszteletlenek, mindenhova feljárnak, bejárnak, mindent összeszednek, leszarnak, lehugyoznak. Le lehet pontozni.
Kérdező: Te meg próbáld meg még a vízipisztolyt, hátha beválik.
Kb. ezerféle macskariasztó kapható, a spraytől az ultrahangos verzióig. Azért nem olyan horribilis az áruk, hogy egyszer ne tudná az ember kicsengetni, ha nagyon muszáj.
Netről tudsz rendelni, de nagyobb állatfelszerelés- és gazdaboltokban is hozzá lehet jutni.
"Nem befogadott macska, hanem itt lakott az évek óta elhagyottan álló fás kamrában."
Te, ha ott lakott évek óta, akkor ti vagytok a betolakodók a területére. Nen gúnyolódni akarok, de ez tény.
A megbarátkozás miért nem opció?
Nálunk jól bevált a macska riasztó.
A szomszéd néninek van vagy 5 macskája, igazából nem zavar, ha az udvaron randalíroznak, csak sajnos szeretnek a frissen felásott kertbe piszkítani. Amióta van riasztónk, ez nem fordult elő. Kb 20000 Ft befektetéssel jár, de hosszútávon megtérül, ha azt vesszük, hogy nem pusztulnak el a zöldségeim. Egyébként egyszer ki lehet bírni szerintem bárkinek, függetlenül attól, hogy okoznak e anyagi kárt, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!