8 hetes kiscicát ha hazaviszünk nem szökik el?
A vegyes tartás híve vagyok.
Szerintem, ahol nincs nagy forgalom és a szomszédok is olyanok, bűn nem kiengedni az udvarra az állatot.
Viszont, főleg kölyökállatnál, nagyon fontos, hogy leygen egy "benti" helye, ha máshogy nem megoldható, garázs, nyári konyha, előszoba.. valami.
Ilyen kicsi állatot én nem hagynék kint éjszakára.
Gondolj csak bele, pár órával korábban lett elrabolva az anyjától, illetve alomtestvéreitől és ki lett téve egy full új, ismeretlen helyen. Ha nap közben jól is van, éjjel úgyis megijed. Elmászkál.
Szóval, próbáld meg rábeszélni a szüleidet (?) otthon, hogy legalább éjjelre bemehessen, ha máshogy nem, akkor macskahordozóban, nagy dobozban stb.
Ha nagyobb lesz és tényleg ALKALMAS a környék a csak udvaros tartásra, akkor nyugodtan kinn lehet - amennyiben van biztonságos, időjárástól; kutyától-macskától védett helye- de ilyen kicsi korban NEM.
legalább 2-3 hétig legyen bent,szokjon meg téged .utána fokozatosan kezdd el kiengedni , legyél kint vele, majd este hívd be.. utána ha megszokta akkor kint hagyhatod teljesen.
de nagyon fontos a fokozatosság.
8 hetes , valószínűleg egész éjszaka sírni fog a testvérei és az anyja után kutatva.. meg még alig ismer, ne hagyd kint egyedül, nem fogod tudni visszahívni még.
barátkozzatok össze,szokja meg,hogy már egyedül van, nincs ott az anyja stb.. és utána
El fog szökni.
Ha udvari macskának akarjátok eleinte akkor is tartsátok este/amikor nem figyeltek rá, zárható helyen.
Garázs, pince, előszoba, ahol van hely neki.
Utolsó:
2013. január 1-jétől hatályos a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet: a kutya-, a macska- és a görénykölyköket 8 hetes korukig az anyjukkal együtt kell tartani.
Utána elválasztható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!