Hol kaphatok ragdoll/perzsa jellegű kiscicát?
várj még pár hónapot, addigra beindul az eladási hullám,ilyenkor alig van kiscicus
egyébként nem mindegy,hogy ragdoll vagy perzsa
Ha ragdoll/perzsa jellegű kell, akkor én a helyedben menhelyeken is körbe néznék.
Na nem azért, hogy lebeszéljelek egy fajtatisztáról, csak azt írtad, hogy jellegű. Ha kinézetre hasonló kell, akkor ott is meglehet próbálni.
Köszi a válaszokat! :) Igen, elsősorban keverék cicát szeretnék, tehát nem kell törzskönyv vagy ilyesmi. Igazából egy félhosszú szőrű macskát szeretnék, aki higgadt természetű és kicsi a mozgásigénye. A helyi menhelyen már körbe néztem, de biztosan van még pár a környéken, ahol érdeklődhetek, köszönöm az ötletet.
Persze az lenne a legjobb, ha ragdoll vagy ragdoll jellegű szülőktől találnék törzskönyv nélküli cicát, lehetőleg nem százezrekért.
Köszönöm a választ!
Egyet értek veled kedves utolsó! És ismerek egy kutya tenyésztőt, aki ugyan engedéllyel, kennel névvel rendelkezik, és FOLYAMATOSAN elleti a kutyáit, ami ugye tudjuk, hogy nem tesz jót neki. Ráadásul a kicsik is egy ici-pici kennelbe szoktak kerülni, embert alig látnak.
Ugyanakkor van egy barátom, aki eddig összesen kétszer fedeztette a 4-5 éves kutyáját, a kölykök ugyan nem kaptak törzskönyvet, de mind két szülő törzskönyvezett volt, tehát nevezhetjük őket fajtatisztának. A kiskutyák jó helyen voltak, egész nap babusgatták őket, aztán amikor el jött az ideje, el adták őket szerető gazdikhoz, akikkel azóta is tartják a kapcsolatot. Én valahogy jobb embernek tartom az utóbbit, aki ugyan szaporító, de normális körülményeket teremtett az állatainak, ráadásul kb fele annyiért árulta őket, mint a tenyésztő ismerősöm.
Azt pedig nem szabad elfelejteni, hogy élőlényekről beszélünk, nem designer táskákról, tehát egyik sem jobb a másiknál. Egy félperzsa is pont ugyanannyira szerethető és értékes, mint egy makulátlan vérvonallal rendelkező törzskönyvezett társa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!