Mi lehet a baja a cicámnak?
Fehér kan cicám van,4 éves.Születése óta látom,hogy más mint a többi cica.. nagyon mohón evett kiskorától és minden falatot kisajátított a többi cicától is.Alig nyelte le az első falatot jött a következő.Aztán kb. 1 éve elkezdett köhögni.Mélyről érkező köhögésnek mondanám és általában akkor,amikor eszik... de van,hogy máskor is.. öklendezni is szokott.Egyre jobban fogy és nem tudja megenni az ételt amit adok neki sokszor.Kerti cica,falun élek és a szüleim nem szokták állatorvoshoz vinni a macskákat.. elég sok van belőlük,a szomszéddal együtt neveljük őket és úgy van 23. Ez a cica azonban nem közlekedik a többiekkel.
Van valami tippetek,hogy mi baja lehet? :/ Féltem őt nagyon,de a szüleim nem hajlandóak állatorvosra pénzt költeni.. valahol meg is értem őket,de nagyon féltem a cicám......
Előre is köszönöm a válaszaitokat
Nem tudom miért érted megy anyukádék viselkedését. Egy állat költségekkel, felelősséggel jár. Ami azt jelenti, hogyha beteg, akkor orvoshoz visszük. Ivartalanítja is egy feleős állatartó a macskáját, hogy ne szaporodjanak el olyan szinten, mint nálatok. Ennyi macskát etetni, beoltatni féreghajtani már egy kisebb vagyon. Ezt lehetett volna megelőzni az ivartalanítással.
Szóval ha szereted a macskáidat, a zsebpénzedből elviszed orvoshoz, kérsz részletfizetést, stb. Épp eleget szenvedett ez alatt az egy év alatt is, ne hagyd hogy tovább szenvedjen.
Kettes, azt akarod, hogy elaltassa, hogy abba maradjon a szenvedése?
Kerdezo, a cicat tedd le egy menhelyen
Az a baja, hogy nincs ellátva állategészségügyi szempontból: féregtelenítés, bolha-kullancs elleni kezelés, védőoltások a fertőző macskabetegségek ellen, ivartalanítás.
Rengeteg féle baja lehet, tippelgetni felesleges. Nem félteni kell, hanem elvinni állatorvoshoz, kivizsgáltatni, meggyógyíttatni, majd beoltatni stb.
Ne értsd meg a szüleidet! Aki nem hajlandó állatorvosra költeni, az ne tartson állatot. Ez elsősorban a szüleidnek szól, de te ne légy ilyen felnőtt korodban!
Mit tudsz tenni? Végignézed, ahogy fiatalon, hosszas szenvedés után elpusztul (ha fogy, és nem tud enni, akkor elég hamar), vagy kiharcolod valahogy az állatorvost (illetve ha van saját pénzed, elviszed te), vagy beadod egy menhelyre, ahol kezelni fogják, és megpróbálnak neki felelősségteljes gazdit keresni.
Szerintem a menhely lesz a nyerő és köszönöm a tanácsotokat... azért értem meg a szüleimet mert ők ebben nőttek fel.. nem várhatom el tőlük,hogy megváltozzanak... és tudom,hogy hibásak ebben de én nem kérhetem tőlük hogy költsenek rá pénzt,nem olyan az anyagi állapot......
Igen,hiba volt,hogy így elszaporodtak,meg ez az egész,úgy,ahogy van.. én még kicsi voltam,mit tudtam én erről az egészről akkor...
És már régtől mennek ezen a harcok....
A menhelyen jól ellátják?? ... Ha nem találnak számára gazdik elaltatják nem? ..... aaaah bárcsak lenne pénzem és vihetném őt orvoshoz én magam
Köszönöm a válaszaitokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!