Mi lehet a baja a cicamnak?
A cicam fejen pontosabban az allan es a pofaja oldalan sebek keletkeztek es ott ki is hullott a szor. Ezeket veresre szokta vakarni szinte egesznap vakarozik. Lakasban tartom soha nem szokot ki menni, es masik allatunk sincsen.Eloszor ruhre gyanakodtam de azt nem is tudta honnan elkapni es a fulecskei is tisztak.Utana pedig a taplalekallergia jutott az eszembe. 8hetes koratol van velem,(lassan mar 1eves) es azota wiskast eszik altalaban alutasakost ,ritka ha mast kap .Nagyon szeretem es aggodom erte! Szerintetek a taplalekallergia lesz a bunos?
Es mielott jonne a kerdes miert nem viszem allatorvoshoz azert mert angliaban elek a nyelvel is van problema es rettenetesen draga az orvos,de ha nem talalok hamarosan meg oldast persze mindenkepp elviszem orvoshoz mert o a szememfenye!
Elore is koszonom varom a valaszokat !
Lehetséges, hogy allergia.
Enyém is hasonlóan vakarózott és kihullott a szőre, doki szerint a felhalmozott tartósítószerek és a csirke miatt. Kapott pár szurit és váltottuk tápot, azóta jól van és a szőre is visszanőtt.
A Whiskas az egyik legrosszabb táp, olyat válassz, aminek minél magasabb a hústartalma (Whiskasnak 4%) és amiben nincs tartósítószer.
Majd írd meg, hogy mit mondott a doki!
Nem tudom olvassa-e még a kérdező, de akár még másnak is jól jöhet:
Ha táplálékallergiára gyanakszol, akkor a gyári eledeleket felejtsd el. Vegyél neki rendes húst, halat, szívet, májat (de ezzel nagyon óvatosan, mert hasmenése lehet tőle a macskának) főzd meg és azzal etesd.
A viszketés enyhítésére meg szórj a kajájára szárított csalánt (filteres tea formájában itthon kapható, ott nem tudom mi a helyzet). Ez természetes antihisztamin és ráadásul tele van minden jóval (vitaminok, ásványi anyagok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!