Megnevelhető egy ilyen macska vagy esélytelen?
Egy éves a macska (februárban töltötte, 2015 május óta van nálunk). Akárhogy próbálkoztunk, nem sikerült leszoktatni sem a pultra/asztalra ugrálásról, étel lopkodásról, beugrál az ágyba, összemászkálja a kádat, zuhanyzót..sorolhatnám még a ganéságait.
Egy perc nem volt ma is, míg a gázhoz fordultam megfordítani a húst, már ellopta a kisovis fiam szendvicsét, tönkretette, elkezdte kizabálni a szalámit mire tetten értem. Előtte 20 mpcel szóltam a kisfiamnak jöjjön enni, csak még befejezte a játékot. Wcre nem mehetünk el étkezés alatt, csak ha mindent bepakolok addig szekrénybe. Nagyon elegem van már belőle, amennyire szeretjük, olyan borzalmas nyűg...
Mit tehetnék vele?
A szabályokat meg szoktuk beszélni igen, közösen tartjuk be, a gyerek is ugyanúgy rászól, ha az asztalon van én pedig máshol, játszani a fiúk szoktak inkább vele, van lézere és madzagos játéka is, de nagyon szeret egy pálcás játékot, aminek egy kis egér van a végén.
Nekem idővel csökkent le a türelmem és figyelmem iránta, fokozatosan, ahogy belefásultam, hogy hiába minden, ugyanolyan önfejű és szemtelen. Úgy gondolom engem/minket is meg lehet érteni, nem csak a macskát.
Az en macskám olyan hogy tudja hogy nem szabad Es nem csinálja
El is mehetünk ( persze nem 1 órára ) de elmehetunk Es nem bántja
Mindig szokott lenni csirkenk mert keltetjuk Es megenné mert hat csirke = hússal
De nem eszi meg mert tudja hoy nem szabad
En uy szoktam hogy ha rosszat csinál hogy odahivom magamhoz Es akkor megmutatom neki mit csinált aztán megutom ( persze nem erősen csak hogy tanuljon belőle )
Es hallgat ra
De lehet azert nem bántja mert tudja hogy a mienk Es hogy mi mentettuk ki a kutbol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!