Miért nem dorombol? és sosem lesz teljesen szelíd?
Figyelt kérdés
hetek óta szelidítgetek egy olyan környékbeli idegen kandúr macskát aki előtte méterekre elszaladt minden embertől, szóval nem tudom hogy valakié-e, vagy "vad". idővel egyre közelebb merészkedett és a múlthéten megtört a jég, meg engedte magát simogatni. persze ez is nagyon óvatosan lassú mozdulatokat igényel mert bármi hirtelentől elszalad, úgy kell közelebb közelebb dobni neki a falatokat hogy elérjem, és csak utána engedi. viszont utána már megbékél vele, úgy látom az a szokása hogy lefekszik és elkezd hemperegni jobbra-balra úgy élvezi a simogatást. viszont dorombolni nem akar. ennyire jutottam, nem ad több bizalmat, ha felállok guggolásból rögtön lesbe áll szaladásra készen és lesi mi a helyzet. mitől lehet ez? mondjuk még nyávogni se hallottam soha. ennyi a max amit ki lehet hozni ebből a helyzetből és nem lesz barátságosabb?2016. ápr. 12. 18:09
1/4 anonim válasza:
Ha már hempereg is simogatás közben akkor elnyerted a bizalmát. Próbáld meg egyszerre a két tenyereddel beborítani a hátát és hogy az oldalát is érje és minél nagyobb testfelületén simogatni dupla tenyérrel. Ez nálam mindig beválik és egyből dorombolni szoktak.
2/4 A kérdező kommentje:
szerintem már arra is felkelne mert veszélyeztetettnek érezné :( érdekes ez, azt hittem hogyha már sikerül ilyen közelit kialakítani sokkal közvetlenebb lesz de valamiért nagyon bizalmatlan
2016. ápr. 12. 20:02
3/4 anonim válasza:
hónapokig is eltarthat, mire teljesen hozzád szokik, főleg ha sosem volt gazdája és nincs emberekhez szokva
4/4 anonim válasza:
Nekem is volt anno egy vadmacskám. Csak kesztyűben lehetett megfogni és nem lehetett kiengedni mert világgászaladt. Egy ideig a garázsban tartottuk, adtunk neki innit, ennit, de senkisem mert hozzá bemenni. A garázsajtót szétkaparta, szóval kikellett engednünk a kertbe. Azonnal elszaladt, de pár nap elteltével visszajött (gondolom éhes/szomjas volt). Én akkor simogattam mikor evett és pár hét/hónap után már rá sem lehetett ismerni. Teljesen megszelídült, dorombolt, mintha kicserélték volna. Pontosan nem tudom, hogy mitől változhatott meg, de ő volt az egyik legbarátságosabb macskám, holott sosem hittem volna, hogy képes ekkora változásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!