Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Jelent valamit, ha csak...

Jelent valamit, ha csak egyetlen kiscica születik, vagy nem kell belemagyarázni semmit?

Figyelt kérdés

4-5 éves a cicamama, eddig évente 1x fialt, mindig kettőt.

Már ezen is sokan meglepődtek, de nekünk pont jó volt így, mert 2 kiscicának mindig lehet gazdit találni, vagy megtartottuk.

Most viszont csak egy lett, pedig még multivitamint is kapott naponta.

Régebben, 10-15 éve, ha volt macskánk, 4-5 kiscica volt.

Ahogy olvastam, 1-5 a normális, csak az 1 nem túl gyakori eset. Van ennek jelentősége, vagy kár bármit is belemagyarázni?

Akik nem képesek a kérdésre válaszolni, meg egyből az ivartalanítással jönnek, azok el se kezdjék!

2016. márc. 29. 09:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
46%
Mert biztos tudod, hogy én mennyire értek illetve nem értek a macskákhoz, ugye? Amióta az eszemet tudom, vannak macskáim, úgyhogy te ne akard megmondani, hogy nem értek hozzájuk. További jó fröcsögést, részemről vita lezárva.
2016. márc. 29. 16:51
 12/13 anonim ***** válasza:

Ehhez a témához nem is nagyon lehet érteni, mert nincs túl sok értelme a kérdésnek...Teljesen véletlenszerű, hogy mikor hány kiscicája születik, lehet, hogy jövőre öt lesz (bár talán a macska méhének méretétől függ, hogy mennyit képes kihordani...).

Egyébként az előző válaszolók arra céloztak, hogy pl. azok az emberek, akik a te kiscicáidat befogadják, a menhelyről is befogadhatnának kóbor kiscicákat, ezzek csökkentve a számukat. Ha igazán "imádnád" az állatokat, akkor ahelyett, hogy folyamatos utánpótlást gyárttatnál a macskáddal, inkább arra ösztönöznéd az ismerőseidet, hogy menhelyről válasszanak cicát. Ha meg tudod akadályozni, hogy a macskád újra és újra szüljön, akkor mindenképp tedd meg szerintem, mert akármilyen furcsán hangzik, ezzel mindenképpen csökkented a menhelyi macskák számát. De van egy olyan érzésem, hogy te egyszerűen csak odáig vagy a cuki kiscicákért, és semmi érv nem hat meg, amiért lemondanál erről az évenként ismétlődő "élvezetről"...

Egyébként nehogy azt hidd, hogy én is "ivartalanítás-párti" vagyok, mert szerintem is túlzásba viszik az állatimádók ennek a hangoztatását, de annyit én is elismerek, hogy az állatokat csak a legnagyobb körültekintéssel szabad szaporodni hagyni. Ha a te macskád életében csak 1x vagy max. 2x szült volna, akkor nem találnék benne semmi kivetnivalót, mert ennyi szerintem minden állatnak "kijár". De ez azért mégis túlzás.

2016. márc. 29. 21:51
 13/13 anonim ***** válasza:
*ezzel
2016. márc. 29. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!