Mitől hány rendszeresen a cica? Vagy mit tehetek érte?
Nagymamám lakásban tartott házi cicájáról van szó.
7-8 év körüli nőstény cica, akit állatorvos soha nem látott, tehát ivartalanítva, féreghajtva se volt soha.
A cicáról még azt kell tudni, hogy nagyon sovány, és mivel a nagymamám nem engedheti meg a drága tápokat, így Kitekattal és Félixszel eteti (halas ízűt nem szereti).
Mamám szerint azért hány, mert zabál, de ő sokmindenre csak legyint. Ilyen bagolyköpet szerű kis csimbókokat szoktam találni az asztal alatt, de múltkor sikeresen beleléptem egy frissbe is. Nem láttam, hogy vér lett volna benne. Más baja nincs egyébként, nyugodt cica, de játszani is szokott.
Utánaolvastam, hogy mi okozhatja a hányást és a betegségeken túl a nem megfelelő tápot és a szőrt is megjelölték.
Szerintetek mit tehetek, hogy segítsek a cicának?
Felajánlottam már a mamámnak, hogy kifizetem a dokit, hogy legalább csak nézze meg, de a mamám nem hajlandó elfogadni.
Ivartalanításra is kérleltem, mert a cica gyakran szenved tőle, de azt sem akarja.
Prémium tápot nem tudna rendszeresen venni a nyugdíjából, de nekem sincs rá annyi plusz pénzem rendszeresen.
Minden segítő szándékú ötletet és javaslatot előre is köszönök.
Mivel a mamám már özvegy és a cica az egyetlen lakótársa, ezért is szeretném, hogy minél tovább éljen, mert nagyon szeretik egymást. Biztosan nehezen viselné, ha elveszítené, úgyhogy szeretném elkerülni ezt.
Arra a válaszra meg hogy csak rakjam be egy hordozóba és vigyem el a beleegyezése nélkül, annyit mondanék, hogy azért mégis az ő macskája, ezért ezt így nem merném meglépni. Megpróbálok még beszélni vele erről, hátha meg tudom győzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!