Mikor kezdenek a fiú macskák teritoriálisan viselkedni, ill. egymással "vetélkedni"?
Az ivarérés kb fél éves korban történik. Az enyém későn, kb másfél évesen jött verekedésből származó sebekkel haza. Nem tudom volt-e ennek köze ahhoz, hogy csak az egyik heréje szállt le.
Egyből vittem a dokihoz, ivartalanította, most 5 éves lesz, azóta minden rendben vele.
Az enyém 10 hónapos és eddig még nem vettem észre, hogy jelölne, de az utóbbi napokban mintha kezdene változni a viselkedése :)
amúgy testileg kellőképpen fejlett, persze az idősebb hímek nagyobbak, de azért korához képest megfelelő méretű
amúgy honnan veszik észre a hímek egymásról, hogy hímek?
Mert 3 hete találkozott egy idősebb hímmel aki itt felénk szokott más hímekkel "vetélkedni", de csak szimpla nyávogás erejéig, kb. 5 éves lehet. Na és amikor a mienk meglátta akkor utána osont, az meg észre vette és elindult az enyém felé az meg viszább futott. Erre az folytatta az útját amikor a mienk megint osont utána :D A vége az lett, hogy 1 méterre megálltak egymástól, de semmi jele nem volt ellenségeskedésnek... tehát én úgy gondolom, hogy a idegen macska nem tudta, hogy az enyém is hím.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!