Valaki aki tud segítsen! Mit tehetnék? Fél évvel ezelőtt megfialt a macskám. Úgy döntöttünk megtartunk egy cicát, egy kisfiú. Nem tudtuk, hogy nem fognak kijönni egymással. Részletek lent!
Első lépés lenne az anya ivartalanítésa, majd a kicsi kandúré is. Fél évesen már simán hajkurászhatja a nőstényt.
Én ugyanígy voltam, befogadtam egy cicát, aranyos kis fiatal nőstény 3 nap múlva kaptam tőle egy pici kandúrt... Persze megtartottuk mind a kettőt, ivartalanítva is vannak, az anya jelenleg 4 éves körül van, a fia 3,5 körül. Az elmúlt fél évben tapasztaltuk azt, hogy a fiú kezd lepörögni és már nem hajkurássza az anyját. Közbe fogadtunk be még 2 kisfiút, egyik már túlesett a műtéten, azzal semmi gond, a másik még csak 4 hónap körül van, de ő is készül. A pici most rendszeresen hajkurássza a nőstényt, az meg már eljutott arra a szintre, hogy ha csak rá néz valamelyik macska, vinnyog, hisztizik, üldözi el magától őket. Egyedül a kutyámat szereti, vele viszont együtt is alszik (aki egyébként bevédi, ha bármelyik rá támad). Mindenképp ivartalanítsátok mindegyiket, és majd olyan 3-4 évesen fognak lepörögni, majd addigra számíthatsz kicsit nyugisabb dolgokra. Amivel egyébként én próbálkoztam, hogy virágpermetezővel, sima vízzel lespricceltem, mikor nekiment az anyjának. Ez kizökkentette, akkor nyugi volt, de 1 óra múlva újra kezdte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!