Mit tennétek hasonló esetben a macska ügyben?
Májusban költöztünk be a lakásba, akkor lett meg minden bútor, decemberben ide került egy macska, a feleségem anyja találta, de nála nem maradhat mert a kutyája bántja, a mi kutyánk nem bántja ezért legyen nálunk.
Volt hogy kiengedte a párom a cicát és 4 napig semmit sem tudtunk róla, nagyon ideges is volt, mert van még 3 macskánk, de azok bántják ezt az új macsekot!
De a gond ami miatt írtam az az hogy az étkező asztal bőr székein élezi a körmét, és azért vadonatúj bútorról beszélünk és ez nagyon zavar, a szobába is beszokott lógni, az pedig csupa macskaszőrős, egy fekete ruhába leülni vagy lefeküdni képtelenség, pedig az a pléd is majdnem 20 ezer forint volt és nyáron vettük.
A macska almot mindennap takarítani, állandóan mellé kaparja a kavicsot, nagyon büdös.
Feleségemet is idegesíti főleg a ruhákra rátapadt szőr, de ki tenni nem teszi ki az udvarra, pedig nem hiszem hogy eltűnne.
11# persze, hogy nem feltétlenül igaz, mert mint nincs két egyforma ember, úgy macska sincs. Az enyémre pl. igaz. Ő már inkább kint vissza tartja, és várja, hogy bejöhessen alomba kotlani. Ha meg épp nincs a helyén az alom, mert mondjuk takarítok, vagy épp akkor vittem ki, akkor nemes egyszerűséggel odaszarik a fürdőszoba közepére. Meg nála felejtős, hogy majd van egy helye ahova fekszik. Kb. egy hétig összeszőrözi ezt ,aztán megunja, és összeszőrözi amazt.
Szóval kérdező: A macska helyhez szokott, én sem hiszem, hogy eltűnne, jönnek a jó idők, ellenne kint. Mi amikor új kutyákat hoztunk, a macska csak vacsorázni járt haza eleinte, de aztán megszokta, sőt meg is szerette a kutyákat. Vissza jött. Viszont az ivartalanítást javaslom.
Nekem 2 cicám van, csak bent laknak. Az almot szépen használják, nem kakilnak mellé, egyáltalán nincs büdös. Baleset csak akkor volt, amikor az egyiknek hasmenése volt - de jó minőségű táppal kell etetni, és akkor nincs gond. Igen, néha kirepül egy kis alom, amikor vehemensen kaparják be a pisit/kakit. Gyorsan összesöpröm és kész.
Van egy jó nagy, vastag, masszív kaparófájuk, ami elbírja a súlyukat ha rácsimpaszkodnak - gyakran használják, a bútorok ennélfogva nem izgatják őket. Szőr persze van, ez minden macska velejárója. Ahogy a kutyák is szőröznek. Gyakran kell porszívózni. De egyébként szépen és kulturáltan is el lehet éldegélni lakásban cicával. Persze akit zavarnak ezek a dolgok, az ne tartson. Ez mindenkinek a saját döntése, nem az anyósnak kell megmondani, mi legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!