A cicám hánytm tegnap is meg ma is. Tegnap fehéreset-átlátszót, ma barnásat, mi baja lehet?
Másfél hónapja van nálam, eddig kétszer láttam hányni ilyen fehéreset hányni (ez kicsi mennyiség ), de a mostani, sötétebb színű (gondolom macskakajától) eléggé megijesztett.
Eddig senki se tudta, hogy a világos színű mitől van, de mindenhol azt mondták, hogy a macskák gyakran hánynak, és bármi lehet. Szőr miatt nem nagyon fordulhat elő, mivel ez a macska szőr nélküli fajta - illetve kicsi van a lábain meg a farkán. De nagyon ritkán látom, hogy ezeket mosdatja.
Második: köszönöm az értelmes választ. Nagyjából egybe is vág az én gondolataimmal.
Mikor orvosnál voltunk pár hete, említettem neki, hogy láttam fehéreset hányni. Azt mondta, hogy gőze nincs róla, mitől lehet, de a macskák könnyen és gyakran hánynak.
A barnás azért zavar, mert ez most nagyobb adag volt.
De ez után is az volt, mint a fehéres után: kidobta, aztán rohant tovább játszani. Aztán zabálni. Csomót evett. Nyávogott is, mikor látta, hogy megyek a hűtő felé, hogy neki is hozzak már valamit :)
Igen,a fehéresre én is ezt találtam, hogy gyomorsav miatt lehet.
Meg hogy a macskáknak nem okoz különösebb szenvedést a hányás, inkább csak megkönnyebbülést- nem úgy, mint az embernél, ahol kifejezetten kellemetlen a hányás (legalábbis nekem::)).
Arra is gondoltam, hogy esetleg valamilyen pszichikai nyomásgyakorlás a macska részéről, ugyanis általában akkor fordul elő a hányás, mikor én éppen alszom (tehát nem vele foglalkozom), dolgozom (tehát nem vele foglalkozom), vagy más egyéb dolgom van, amikor neki kéne elfoglalnia magát egyedül.
Természetesen foglalkozom vele, mielőtt bárki megint lerohanna :) rendszeresen szoktunk játszani, megvannak a saját is játékaink, aminek mindketten ismerjük a szabályait. Pl bújócska - én elbújok a takaró vagy a pléd alá, néha kikukucskálok, ő meg odajön és "elkap". Akkor én rémülten visítok, ő elrohan, aztán vissza, de akkor már én kapom el. :)
köszi!
eléggé megnéztem midnen alkalommal, semmit sem láttam benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!