Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elütött cica, de még él. Mit...

Elütött cica, de még él. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Ma hajnalban a házunk előtt az úttest szélén feküdt egy elütött cica. Megnéztem, és a feje vérzett, a teste és a végtagjai nem voltak megsérülve. Felkelt volna, de nem volt egyensúlyérzéke és folyton elesett. Senki sem foglalkozott vele. Megpróbáltam lemosni a vért, és reggel elvittem állatorvoshoz. A doki sajnos nem tudott segíteni rajta, mert a cica füléből folyt a vér, és megsérült az egyik szeme (ez még nem lett volna végzetes, "legfeljebb" az egyik szemére nem látott volna), de a doki szerint súlyos agyi sérülést szenvedhetett a cica, amiből nagyon valószínűtlen, hogy felgyógyul, úgyhogy a leghumánusabbnak az elaltatást tartotta. Elaltattuk, és én kifizettem ennek a költségét, de elgondolkodtam, hogy mások vajon mit tettek volna. Elvitték-e volna orvoshoz egyáltalán. Nem olyan cicáról beszélek, akinek esélye sincs az elütés után, ott nyilván nem nagyon tud mit tenni az ember. :-( Nyakörv és kiscsengő is volt a cica nyakában, biztos, hogy valahol hazavárják. :-( Nagyon sajnáltam szegényt, de a szomszéd állatokon (kutya, macska) kívül más nem fordult felé együttérzően. Érdekes volt, hogy a mi kutyánk nem szereti az idegen macskákat, de még ő is olyan finoman ugatott, látszott, hogy segítséget akar hívni.

Ti voltatok már hasonló helyzetben? Kicsit össze vagyok zavarodva, nem lehet megmenteni minden elütött cicát, főleg nem bírná az ember anyagilag, ha ilyenre adná a fejét, de ez a helyzet most annyira megérintett, nem tudtam elfordulni és nem tenni semmit egy másik élőlényért.

2010. ápr. 1. 12:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
20:58 Az otlet valahol elfogadhato, de nemhinnem hogy laikuskent megtudod alapitani hogy "metheto, vagy lapat"...
2010. okt. 20. 21:22
 22/28 anonim ***** válasza:
20:58 vagyok, hát sztem ez ha még magától képes mozogni, valmilyen szinten akkor van értelme foglalkozni vele, ha ezt nem tudja, akkor szegénynek már szerintem mind1, de még mindig jobb az én megoldásom szerintem mint otthagyni, és várni, hogy mikor üti el megint valaki vagy bármi más.
2010. okt. 20. 23:50
 23/28 A kérdező kommentje:
Az lenne jo, ha az allatorvosok nem kernenek penzt az elaltatasert es a tetem elszallitasaert. En speciel nem tudnam megtenni, hogy lapattal rasegitek, de egyebkent ertem, hogy mit mondasz. Ez a cica meeg mozgott, a fulenel verzett, szoval nem tudtam megallapitani, hogy tulelheti-e vagy nem. Szerencsere azota nem tortent ilyesmi velem.
2010. okt. 21. 05:51
 24/28 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Igazad van! Tényleg az lenne a jó megoldás ha lenne lehetöség ingyenes állatorvosi vizsgálatra, még akkár csak arra is hogy megnézze, hogy menthető-e ha nem akkor a többi legyen az ő dolga. Ha menthető, akkor legyen fizetős egy dolog, akkor még szívesen is áldoznék rá, mert csak azért ne pusztuljon el, mert nincs aki áldozzon rá.

2010. okt. 21. 12:35
 25/28 anonim ***** válasza:

Számomra egyértelmű, hogy megállok és segítek. Ma is így jártam, előttem ütött el egy autós egy kutyust. Megállt ugyan, de nem akarta orvoshoz vinni ("Velem van a gyerek" volt az indok). Rögtön be az autóba, orvoshoz vele! Ha nem tudja megmenteni, legalább lerövidíti a szenvedését. Ha megmenti, szuper! Utána visszamentem a színhelyre, próbáltam megkeresni a kutyus gazdiját, hogy legalább tudja, hol keresse a kutyust. Ha nem találtam volna meg, és megmarad a kutyus, még ki is plakátolom a környéken. Ha valakinek kutyusa van, nyakörvvel, az nyilván hiányolja, ha eltűnik.

Ilyenkor a tettesnek nem kötelessége segíteni az állaton?

Rendőrt hívni, gondolom nem érdemes, maximum csak a gazdát büntetik meg, amiért a kutya kiszaladt az útra?

2011. febr. 12. 22:14
 26/28 anonim ***** válasza:
Az első oldalról, aki azt írta hogy leszarná a dolgot, mit szólna ha ő feküdne az úton, és nem segítenének rajta?
2013. szept. 28. 19:57
 27/28 anonim ***** válasza:
Ugye tudod, veled is megtörténhet..
2013. szept. 28. 19:57
 28/28 anonim válasza:
Én éppen 20 perce ütöttem el egy fekete macskát motorral. Jöttem haza,sötét volt,elém ugrott. Esély nem volt,hogy jól kijöjjön valami a dologból. Majdnem elestem én is. Megálltam,visszamentem megnézni mit tudok segíteni. Szörnyű látvány volt.Mint egy krimi: vér csordogált egy vonalon, a gerince szétment látszott, szörcsögve tudott levegőt venni. Aztán már úgy sem. Néztem,ahogy meghal,nem tudtam mit tenni. Majdnem sírtam:( Pedig 20 éves fiu vagyok. Nagyon nagyon sajnálom szegényt. Nekik abszolút nincs meg az a több objektumot feltérképező funkciójuk,mint nekünk. Nekik a jármű egyszerüen sok. Rossz volt látni,hogy ennyi egy élet. 1mp,durr és kész. Nekem is van macskám,nagyon szeretem,remélem nem lesz ilyen gondja soha :((( De hát baleset,benne van a nevében sajnos..
2015. júl. 10. 00:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!