Elütött cica, de még él. Mit tennétek?
Ma hajnalban a házunk előtt az úttest szélén feküdt egy elütött cica. Megnéztem, és a feje vérzett, a teste és a végtagjai nem voltak megsérülve. Felkelt volna, de nem volt egyensúlyérzéke és folyton elesett. Senki sem foglalkozott vele. Megpróbáltam lemosni a vért, és reggel elvittem állatorvoshoz. A doki sajnos nem tudott segíteni rajta, mert a cica füléből folyt a vér, és megsérült az egyik szeme (ez még nem lett volna végzetes, "legfeljebb" az egyik szemére nem látott volna), de a doki szerint súlyos agyi sérülést szenvedhetett a cica, amiből nagyon valószínűtlen, hogy felgyógyul, úgyhogy a leghumánusabbnak az elaltatást tartotta. Elaltattuk, és én kifizettem ennek a költségét, de elgondolkodtam, hogy mások vajon mit tettek volna. Elvitték-e volna orvoshoz egyáltalán. Nem olyan cicáról beszélek, akinek esélye sincs az elütés után, ott nyilván nem nagyon tud mit tenni az ember. :-( Nyakörv és kiscsengő is volt a cica nyakában, biztos, hogy valahol hazavárják. :-( Nagyon sajnáltam szegényt, de a szomszéd állatokon (kutya, macska) kívül más nem fordult felé együttérzően. Érdekes volt, hogy a mi kutyánk nem szereti az idegen macskákat, de még ő is olyan finoman ugatott, látszott, hogy segítséget akar hívni.
Ti voltatok már hasonló helyzetben? Kicsit össze vagyok zavarodva, nem lehet megmenteni minden elütött cicát, főleg nem bírná az ember anyagilag, ha ilyenre adná a fejét, de ez a helyzet most annyira megérintett, nem tudtam elfordulni és nem tenni semmit egy másik élőlényért.
Szintén ugyanígy jártam volna el. nem tudom nézte e az orvos, hogy a cicának van-e chipje. Tán onnan kiderült volna ki a gazdi.
Sajnálom szegénykét :(
Úristen... =O Ez nagyon gáz... =O
Nagyon sajnálom. Köbö én is ezt tettem volna, már ha meg mertem volna mozsulni a félelemtől. Lehet, hogy leszólak, meg minden, de 12 éves vagyok, de szerintem én is állatbarát vagyok. Vagyis nem szerintem, hanem az. De bocs af OFFért!
Na szóval, nagyon ügyi voltál, és ez olyan cselekedet volt, hogy rengeteg embernek te lehetnél a példaképe! =D
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, gondolkoztam azóta is, hogy mi történhetett, lehet, hogy nem ütötte el az autó a cicát, "csak" átment felette, de ez elég volt ahhoz, hogy a cica beüsse a fejét az alvázba, vagy ilyesmi.
Nagyon örülök, hogy vannak mások is (sokan), akik így tettek volna, akkor egy kicsit egyedül éreztem magam, mert még a saját családtagjaimon is látszott, hogy nagyon sajnálják a cicát, de nem biztos, hogy felvállalták volna, hogy segítsenek rajta. (Lehet egyébként, hogy ha csak feküdt volna ott élettelenül, akkor én sem mentem volna oda közelebbről megnézni, hogy mit tudnék tenni, olyan sok elütött cicát lát az ember.) Jó lenne, ha lenne valami megoldás az ilyen helyzetekre, ha el lehetne vinni orvoshoz a sérült állatot, olyan állatot is, ami nem a tied, és nem néznének rád úgy, mintha a Holdról jöttél volna, és nem kellene csillagászati összeget fizetni, hogy meggyógyítsák (vagy ha nem lehet, elaltassák). Nagyon kiszolgáltatottak az állatok, ez az egész hajnali 5-kor történt, és csak 8-kor nyitott a rendelő, addig nem is tudtam semmit csinálni a cicával, mert megpróbált folyton felkelni, hol újra kitámolygott az úttestre, hol a járdán dőlt el. Nagyon rossz érzés volt, hogy ott álltam tanácstalanul, nem tudtam, hogy hova lehetne vinni, mit lehetne csinálni, hogy segítsek neki. :-(
A menny-es hozzászólónak, az ilyet nem azért teszi az ember, hogy mennybe kerüljön, nem is dicséretet vár érte, hanem egy ilyen úgy fel tudja kavarni az embert, hogy szeretné megosztani/megbeszélni másokkal, látni, hogy ki mit tenne hasonló helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!