Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskapárti vagyok, csak nem...

Macskapárti vagyok, csak nem tudok róla? Olvass tovább!

Figyelt kérdés

Szval 8 éve van egy macskánk, Ő életem eddigi legkedvesebb állata! De! úgy 5 éve rengeteg kutyás oldalt nézegetek, olvasok, egy csomó könyvem van, és 2 kutyám akikkel nem vagyok elégedett és mindig nézegetem h milyen fajta lenne jó nekem. Kisállataim, akváriumom, madaram is volt, de egyiket se szerettem olyannyira mint a cicánkat. Így 5 év után rájöttem, lehet h tudat alatt macskás vagyok, nem is kutyás, ahogy azt az utóbbi 5 évben gondoltam? Sajnos 2 év után a cicánkat a család többi tagja fokozatosan kiszoktatta a házból és mára már nehéz lenne beszoktatni, h újra olyan legyen mint régen(próbáltam). Így is ugyanannyira szeretem, csak nem lehetek vele annyit mintha bent lenne, a saját kalandjait éli(régen a szobám volt a kedvenc helye). Mostanában egyre biztosabb vok benne h egyszer újra lesz egy benti cicám akit nem hagyok h kiszoktassanak.

Ti honnan tudtátok h macska v kutya? Vagy egyértelmű volt?

2010. ápr. 1. 10:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Mivel én gondozom őket, nekik nem sok feladat marad. Ha nem csinálnám átvennék, de megszoktam és nem is akarom abbahagyni.
2010. ápr. 1. 18:52
 12/16 anonim ***** válasza:
Akkor most örömmel foglalkozol velük vagy sem?
2010. ápr. 1. 19:01
 13/16 A kérdező kommentje:
Örömmel, de több foglalkozást igényelnek, mint aminek örülök. Példa: én napi fél órát szeretek gyakorlatokat kitalálni nekik, a munkamán kutyám meg 2 óra alatt sem unja meg-de mint írtam még soha nem volt elég neki, így kicsit xar h dolgozok egy kutyával h boldog legyen, többet mint én szeretnék magamtól, és nincs az az elégedett és fáradt kutya a végén amit úgy szeretnék látni.
2010. ápr. 1. 19:56
 14/16 anonim ***** válasza:
Egyértelműen kutyás vagyok:) Minden kutyát szeretek, de valahogy én is úgy vagyok vele, mint Te,idegesítene ha egy kutya folyton a fenekemben lenne. Ezért van shiba inum :) Ő hűséges, segítőkész társ, mint a kutya általában, de talpraesett és önálló akár egy cica. Szóval, lehet csak nem találtad meg a neked való fajtát :))
2010. ápr. 1. 21:49
 15/16 anonim ***** válasza:

"A macskám igazi önálló élet..." Ha ezt pozitívumként írtad (márpedig nagyon úgy tűnt), akkor egyértelműen macskás vagy. (Ami a "kutyásságot" nem zárja ki. :) )

Én is mindig azt hittem, hogy kutyás vagyok. Aztán lett két macskám és egyszerűen lenyűgöz, hogy két kis önálló (egymástól teljesen különböző) lény él velem egy háztartásban. :D:D

A kutyákat is imádom, de ők "bármilyenek" képesek lenni azért, hogy a gazdi szeresse őket; állítom ha anyukám labradorja a fejébe venné, hogy anyám zöld kutyát akar, hát ő kizöldülne, csak, hogy a kedvében járjon :D:D

...

a macskák viszont egyetlen háklijukról sem fognak le mondani a kedvedért, ők olyanok, amilyenek és kész. :)

Ha neked ez tetszik, akkor igen, azt kell mondjam, hogy macskás vagy.

2010. ápr. 2. 13:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Én szeretem a kutyát is és a macskát is. Mindkettőt másért.

Kölyökkoromtól mindig panellban laktunk, és anyám mindig szerzett nekünk macskát. Kiivartalanított nőstényeket, akik mindig egyeztek abban, hogy óriásiak lettek, gyönyörű szőrük volt, a korral egyre hisztisebbek lettek, és senkit sem szerettek a családban.

A velük szerzett számtalan rossz tapasztalat ellenére mindig macskásnak vallottam magam, mert már a macska látványa, szép, kecses mozgása, gyönyörű szeme is megörvendeztet, ha nem nyúlhatok hozzá sem, akkor is, mert a legutolsó macska anyáméknál a szőnyegre kakált, ha csak meglátott is.

Aztán én vidékre költöztem, és alapvető volt, hogy szerzek magamnak saját cicát. Mindjárt kettőt adtak. De az összes szomszéd azt javasolta, szerezzek magamnak egy kutyát is, nehogy betörjenek. Amilyen amatőr kutyatartó voltam, kapásból rám sóztak egy nagyon édes kölyköt, azzal, hogy nem nő nagyra, deehogyis. Akkora lett, mint egy jegesmedve.

Az a kutya nagyon kedves. Minden macskát elfogad, eltűri, hogy rajta ugráljanak, harapdálják, mindent megeszik, hihetetlenül okos, engedelmes, nagyon barátságos, igen megbízható és hálás. Mindig velem volt, és mindig szeretett engem. Akkor is, amikor dühös, hisztis, csóró, vagy cinikus voltam. Az életemet is rábíznám.

Macskából most van a hatodik. Kit autó ütött el, kit kóbor kutyák téptek szét, mindnek az elvesztését nagyon meg is sirattam, de a kutya megmaradt, mert ragaszkodik hozzám. Nem megy el, csak ha én is, és be lehet zárni, ha tudom, hogy meg kell tennem a biztonsága érdekében.

Jelenleg egy kis ivartalanított vörös kandúrom van, igazán kedves és eredeti kis személyiség, és változatlanul elgyönyörködtet. Örömmel simogatom meg, szeretem kényeztetni és szívesen istenítem őszentségét, ha úgy óhajtja, mert igazán dísze a lakásomnak. Önző kis pasa, de én szívesen hódolok neki.

A kutya más. Ő a barátom. Néha nézzük vele a macskát, és megbeszéljük, mennyire mázlisták vagyunk, hogy ilyen szép macskánk van.

Azt hiszem, idővel kutyás lettem. Mert felnőve megtanultam becsülni a hűséget és a feltétlen elfogadást. De a mai napig azt mondom, a macskáknál szebb teremtménye nincs az Istennek.

2010. ápr. 3. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!