Mik a cicasétáltatás előnyei és hátrányai?
a cica magától is képes sétálni nem kell sétáltatni ez neki egy kin
És nagy előnye, hogy nem ugat állandóan és a kutyával ellentétben hazatalál minden nap
Előnye:kimondottan szórakoztató látvány a közelben tartózkodóaknak.
Hátrány:teljesen idegen a macskáktól. Majdnem olyan, mintha uszodába vinnéd.
Kinti macskát - szerintem - értelemszerűen nem kell sétáltatni, tehát feltételezem, hogy a kérdező benti macskára gondolt.
Előnye: benti macskaként is megismeri a lakóhelye környékét, és így ha esetleg egyszer eltűnne, hazatalál. (Mi második emeleten lakunk, kiskorában hordtam sétálni, aztán egyszer leesett az erkélyről, majd feljött a lépcsőházban és ült a lábtörlőn, hogy engedjük be.)
Hátránya: valószínű, hogy inkább csak kölyökkorban szoktatható hozzá a pórázhoz, bár lehet, hogy ez is személyiségfüggő. Mindenesetre, ha nagyon nem akarja, nem kell erőltetni. Igaz, manapság már nagyon jó hámos pórázokat árulnak nekik is.
En ahhoz a taborhoz tartozom, akik Kutyafülehez hasonloan nevetsegesnek tartjak, ami ma megy az allatartassal. Raadasul külföldön, egy olyan helyen elek, ahol a statisztika szerint minden 7. embernek van atlag 1 db allata, igy itt aztan van kutyapulcsidivat es miegymas...
A környezetemböl hallott szavak alapjan egyetlen hasznos dolgot tudok hozzafüzni: elönye a szocializalodas. Itt a kis kutyakat, mig nem tudnak sokat jarni (?), ketrecben ezzel az indokkal viszik setaltatni. (Nekem vicces :D , de nekik tök normalis, tiszteletben tartjuk egymas izeit.)
macskának nem való.
Ha bent van, akkor is megtalálja a mdját, hogy eleget mozgojon,
Ha mindenáron szabdban akaod, akkor ki is engedheted, magától hazamegy egy idő után.
A miénk rndszersen elszökik, max 1 nap múlva visszajön, persze utána egy alapos fürdetés kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!