A macskám viselkedése aggaszt Ragdoll fajta macska szakértő kellene vagy aki ért a fajtához mit lehet vele csinálni?
Van egy 2 éves Ragdoll fajtájú ivartalanított kandúr macskánk azért választottuk ezt a fajtát mert ahogy a neve is mondja Ragdoll-Rongybaba a csodás bunda és a csillogó kék szem mellett maga a természete is fogott meg mindet gyerek mellé tökéletes kedves barátságos bújós nyugodt macska aki tökéletes lakásba...(Miénk az ellenkezője)
Mi meg is vettük a kiscicát elmentünk elhoztuk minden rendbe ment pár napig meg volt szeppenve ám de pár nap múlva ki bújt a szög a zsákból a macska a nap nagy részét felfedezéssel töltötte alvással stb és egyszer csak bekattant rohangált fej vesztve mindent lelökött össze tört letépte a függönyt belénk harapott stb... utána mint aki jól végezte dolgát kidőlt arról nem is beszélve hogy mellette a szökés rögeszméévé vállt képes volt kirágni magát a szúnyoghálón a simogatást nem tűri mert elszalad vagy beléd harap ez ment hónapokig azt hittük majd kinövi de nem majd elvittük ivartalanítani mert hogy akkor lenyugszik de semmi nem változott....Tv töréstől kezdve minden megtörtént már most 2 éves a macska mi mind ezek ellenére imádjuk türelmesek vagyunk de most már hogy gyerek lesz a házba lassan komolyan aggódni kezdtem hogy mi lesz velünk így a macska nem egy hörcsög ő még jó esetbe 10 évig legalább élni fog nem szeparálhatom el a gyerektől örökké! Mindent próbáltunk minden nevelési módszert vízzel fröcskölést ha rosszat csinál újságpapír már bele fáradtunk egy biztos módszer kéne amivel féken tudom tartani de mi? Segítsetek tanácsokkal ellátni most már eljutottam odáig hogy tanácstalan vagyok!
(Beltenyészet esetleg?)
Ide nem illő hozzá nem értő kommentelők kíméljenek!
Köszönöm
Ez a szemszín a sziámira jellemző, a Ragdoll cicáknak mélyebb árnyalatú. De persze ettől még gyönyörű cica! :)
Igen, akár az is lehet, hogy a kisgyerekek miatt van rossz élménye, de én arra gondolnék inkább, hogy szimplán csak nem foglalkoztak vele (eleget), ahol született, az egyértelmű, hogy nincs jól szocializálva, pláne ez a harapdálós, odakapós dolog engem is nagyon aggasztana. Én megnézetném állatorvossal, lehet, hogy itt valami betegség van a háttérben... De reméljük minden megoldódik hamarosan!
A vizes fröcskölést én egyébként biztos abba hagynám, ugyanis ez csak még jobban provokálja a harapdálást...
A mi cicusunk sem törzskönyves, szerintetek akkor ő sem tiszta ragdoll? 10 hónapos 4,5 kg, játékos, eleven, imád a közelünkben lenni, de az idegenektől nagyon meg tud rettenni, de azért nem kell túl sok idő, hogy megszokja a jelenlétüket. A sok csínytevés mellett ami picit aggaszt minket, az a harapdálás. Rosszalkodni és felfedezni szokott, hisz tini még, de sokszor ha már megunja a simit, vagy épp megcsípi a hülye-légy, akkor gondol egyet és belekap a bokánkba, kezünkbe, vállunkba (persze néha látszik rajta, hogy csak incselkedik és nem is fájdalmasan teszi, de azért amikor már hátralapítja a fülét is hozzá, akkor tudjuk, hogy baj van) :D
Lehet ez is akkor egy kis csinos genetikai defekt a mi kis csibészünknél? :) Ha nem vele született dolog, csak rosszaság, ami kinevelhető, akkor többek között erre is találunk szerintetek megoldást ebben a könyvben amit mutattatok?
Kedves kérdező!
Tudsz képet mutatni a cicáról? Mert a régieket már sajnos nem nyitja meg:( illetve meg tudnád mondani ennek a szaporítónak a nevét, akár privátban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!