Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Muszáj benti szuka cicát...

Muszáj benti szuka cicát ivartalanítani, ha sosem engedem ki, tehát nem érintkeznek más cicákkal, és egyébként teljesen egészséges mind2kis kedvencem5és4évesen?

Figyelt kérdés
Nagyon drasztikus beavatkozásnak gondolom bármilyen élőlényt bármivel megműteni,és az eszem és a szívem is azt súgja,h ne,mert bármennyire rutin eljárás,minden műtétnek van kockázata.van aki azt mondta,h ebben az esetben felesleges trauma nekik,van aki azt mondta,h az ivartalanított cicák tovább élnek.Mit gondoltok?

2016. febr. 17. 22:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Én csak saját tapasztalatomról beszélhetek. 15 évig dolgoztam az USA-ban, mint önkéntes, cicamenhelyen. Csak kiscicákkal dolgoztunk, 0-3 hónapos korig.Kidobott mamacicák ott szültek, és árva kiscicák voltak. Felneveltük Őket amig elérték az 1 kg sulyt, aztán mentek teljes ivartalanitásra. Előtte nézték hogy egészségesek-e, szivvizsgálat fontos. Az altató miatt.Utána 1 napig orvosi felügyelet, utána haza. A mütétbe nem halt senki bele, voltak terhes cicák,idősebbek, nem volt semmi probléma.Minél fiatalabb a cica, annál hamarabb is gyógyultak meg.A nyugati országokban ez a gyakorlat. Nálunk is van pár orvos, aki már volt nyugaton, és ez a gyakorlata. Jó lenne ha itt is képeznék magukat!
2023. febr. 3. 07:14
 22/24 A kérdező kommentje:

Köszi még egyszer a sok hasznos választ,kivéve a19es elmebeteget!:/

Hihetetlen,milyen rég írtam ki ezt a kérdést,de még ma is kaptam rá választ!A cicukáim ma már 12és13évesek,és szuper jól vannak.Végül kénytelen voltam megműtetni őket,mert gennyes méhgyulladást kapott az egyik,de az én szupercicám olyan jól viselte,h ha nem jelzi a dokim,h gyanusan nagy a cicam pocija,akkor nem jöttem volna rá,h vmi baj van,mert ugyanolyan hiperaktív v,mint mindig.a műtétet is nagyon jól viselte,már másnap ugrált volna,ha nem fogom vissza-nem véletlen,h Spurinak hívják:)

2023. febr. 6. 15:58
 23/24 anonim válasza:

Az általad nevezett "elmebetegnek " volt igaza mégis.

Szegény állat kínlódott évekig,mire végre megműtötted. Én ivartalanítottam a sajátom,mert az a fontos Hogy neki mi a jó nem a költség.

Ha tüzel, és nem párzik azzal sokkal jobban szenved mint egy műtét után ami után nyugodt barátságos kiegyensúlyozott lesz. Nagyon sajnálom hogy a cicák eddig szenvedtek.

jún. 16. 08:55
 24/24 A kérdező kommentje:
Még egyszer,mert utolsó okostojás úgy látom értelmezési problémáid vannak:Egyáltalán nem kínlódott,ugyanúgy viselkedett,ugrált,játszott,mint mindig,étvágyával se v baj,csak nekem is gyanús v,h nagy a pocija,úgyh pár hét után visszavittem,és azóta is boldogan él,most már14éves boldog ,bújós,továbbra is hiperaktív cica,és a súlya se változott!
jún. 17. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!