Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Muszáj benti szuka cicát...

Muszáj benti szuka cicát ivartalanítani, ha sosem engedem ki, tehát nem érintkeznek más cicákkal, és egyébként teljesen egészséges mind2kis kedvencem5és4évesen?

Figyelt kérdés
Nagyon drasztikus beavatkozásnak gondolom bármilyen élőlényt bármivel megműteni,és az eszem és a szívem is azt súgja,h ne,mert bármennyire rutin eljárás,minden műtétnek van kockázata.van aki azt mondta,h ebben az esetben felesleges trauma nekik,van aki azt mondta,h az ivartalanított cicák tovább élnek.Mit gondoltok?

2016. febr. 17. 22:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
24%
Mi 5 nőstény macskánkat ivartalaníttattuk,a város legjobb állatorvosával,akit közel 30 éve mindenki ismer és ajánl,mert tényleg jó, aztán nálunk az 5ből 2 elpusztult...nem tudom,ő hibázott-e, vagy a macskákkal vokt valami, de nem is ez az,ami érdekelt,hanem hogy többé nincsenek. Akkor megfogadtam,benti macskát csak akkor, ha a viselkedése elviselhetetlen,és más megoldás nincs, pl. kandúrnál a jelölés miatt, de csak ha elkezdi. Ott a gyógyszer a nősténynek, ha nem lehet elviselni,nem drága, műteni nem kell.
2016. febr. 18. 09:05
 12/24 anonim ***** válasza:
Ez a te döntésed, nálunk a nagynéném nagy macskás négy cicával él együtt, és csak a kandúrt ivartalanította mert állandóan jelölgetett. A többi cica nyugodt, nem verekednek, pedig nincsenek ivartalanítva. A hatodikról nem tudnak kiszökni, max az erkélyen át, de eddig nem volt rá példa h levesse magát a hatodik emeletről az egyik cica. (Egyébként a kandúr most lesz 18 éves, a lányok 15-16 évesek, pontosan az ő korukat nem tudom) Ha félsz a betegségektől akkor ivartalanítsd hogy esélye se lehessen a méhgyulladásra vagy méhrákra a kedvencednek.
2016. febr. 18. 09:12
 13/24 anonim ***** válasza:
23%

Amit a gennyes méhgyulladásról macskák esetében "elfelejtenek" megemlíteni:

A progeszteron hormon felelős a méhgyulladásnak a bizonyos mértékű kialakulásáért. Macskában ritkábban emelkedik meg a szintje, mert csak akkor fordul elő ez a magas progeszteron szint, ha a petesejt leválik. Macskánál NINCS minden ivarzás petesejt leválással, hiszen egy provokáltan ovuláló típusú állat. Ez azt jelenti, hogy CSAK a párzás során válik le a petesejt és alakul ki a progeszteron szint, tehát a méhgyulladások jóval ritkábban fordulnak ilyen értelemben elő.

Persze fizessél érte nyugodtan,meg vágasd fel, holott pont hogy ez úgysem lesz neki,hacsak nem hormonproblémás,de akkpr meg lesz más baja is.

Nem értem,az embereknek miért nem ajánlgatják,hogy szedesse ki a méhét,meg vágassa le a melleit,ha már nincs rá szüksége a későbbiek folyamán? Ja, mert az egy ember, "nem CSAK egy állat".

2016. febr. 18. 13:29
 14/24 anonim ***** válasza:
42%
Ja,és nem azt akarom mondani,hogy ez a probléma sosem fordulhat elő,de akkor úgyis meg kell műteni,én csak azért,mert van rá esély, még nem végeztetném el a műtétet, majd ha muszáj,mert tényleg beteg,majd akkor lesz tényleg muszáj,addig nem muszáj.
2016. febr. 18. 13:37
 15/24 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok hasznos választ-vkinek privibe is küldtem üzit-!Összegzésképp tartom magam az eredeti elképzelésemhez:tök felesleges a műtét az ő esetükben,miután egyáltalán nem zavaró a vinnyogásuk,olyankor még inkább babusgatom őket,kimenni+hülyék lennének a meleg lakásból a finom kaja mellől!:)
2016. febr. 18. 20:01
 16/24 anonim válasza:
100%

Tudod én is így gondoltam egészen amíg nem lett egy kankuyám...

Látni, ahogy minden tavasszal és ősszel lány kutyákat hajkurász és próbál velük együtt lenni, rászólni, hogy nem szabad szerintem semmivel nem jobb, mivel ha ivartalanítva van, nem szenved annyira az "egyedülléttől", nem is beszélve arról, hogy nálunk mindent ami nem mozgott felkellett szedni a fölldről mert magáénak akarta tudni.

Egyébként ő is 1-2 napig borzasztóan viselte a műtét nyomát, de aztán ha belegondolok, hogy hosszú távra (és egészségügyileg is) mennyivel jobb lett neki, már nem okoz annyi bűntudatot.

2016. febr. 19. 23:42
 17/24 Milibindi ***** válasza:
9%
A szomszéd kinti cicája kicsinek nagyon bújós volt, még én is mindig megsimiztem, ha láttam. 6 hónaposan ivartalanítatta , na panaszkodik, hogy mostmár nem olyan kezes. Határozattan azt tapasztalom, hogy nem lesz tőle nyugodtabb sőt!
2016. febr. 26. 15:26
 18/24 Milibindi ***** válasza:
11-es, ha közvetlen a műtét után haltak meg a cicák, akkor egyértelmű... Nagynénémék kutyája is belehalt , az egyik barátnőm is mesélte , hogy megműtette az exe kutyáját , mert az ellett a felügyelet hiánya miatt, na az a kutyus sem élte túl.Még a régi állatorvásnál egyszer volt egy elsőéves srác , aki nyáron odament, hogy tanuljon és várni kellett a dokira. Na ő is mesélte, hogy anatómiai gyakorlaton hány olyan állatot boncolt, ami nem élte túl az ivartalanítást pl ,mert odavarrták a húgyhólyagot a hasfalhoz... Ezt mondta pl-nek, de nyilván nem csak ez fordulhat elő. Nagynénéméknél szétnyílt a sem és bocsánat, de kibeleződött kutya. Szóval előfordul sajnos. Ott van még az inkontinencia lehetősége, cukorbetegségre nagyobb a kockázat stb.
2016. febr. 26. 15:38
 19/24 anonim ***** válasza:
48%
na hát ennyi ostobabarmot, aki ide bírta fsni az agyhalott véleményét. Semmit nem tudtok a macskákról, de azért tartjátok őket, semmit nem tudtok a biológiájukról, az állatorvoslás tudományáról, meg általában véve semmiről sem, de pofáztok pofáztok pofáztok. Az ilyenek miatt gondolom azt, hogy egy bizonyos értelmi szint alatt korlátozni kéne az emberek jogait úgy általéban mindenben. nemhogy macskát ne tarthasson, de még egy cserép fokföldi ibolyát sem az ilyen, a gyerekvállalásról nem is beszélve. meg mindenki aki idekommentelte a prosztó baromságait, hogy íígy trauma meg úgy. hát bazz eszem megáll!!!!A macskát ivartalanítás nélkül tartani állatkínzás!!! el ne sírjam magam, hogy a buta kérdező félti a műtéttől! mindenkinek aki nem ivartalanít, el kell venni az állattartás jogát egy életre, az állatot kobozni és odaadni értelmes gondolkodni tudó emberi lényeknek. Az a baj, hogy ti még gyerekeket is csináltok bszki, közben még egy macskához is satuhülyék vagytok. Jól van kérdező ne ivartalaníts. azaz...édesistenem....
2016. máj. 8. 11:31
 20/24 A kérdező kommentje:
Utolsó!te egy arrogáns elmebeteg barom vagy,inkább te ne csinálj gyereket,mert ebből a rövid szösszenetből is süt a gyűlölet!csak sajnálni tudom az ilyen szerencsétleneket!A cicáim meg azóta is boldogan élnek,épen,egészségesen és ez a legfontosabb nekem!
2017. jún. 28. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!