Muszáj benti szuka cicát ivartalanítani, ha sosem engedem ki, tehát nem érintkeznek más cicákkal, és egyébként teljesen egészséges mind2kis kedvencem5és4évesen?
Amit a gennyes méhgyulladásról macskák esetében "elfelejtenek" megemlíteni:
A progeszteron hormon felelős a méhgyulladásnak a bizonyos mértékű kialakulásáért. Macskában ritkábban emelkedik meg a szintje, mert csak akkor fordul elő ez a magas progeszteron szint, ha a petesejt leválik. Macskánál NINCS minden ivarzás petesejt leválással, hiszen egy provokáltan ovuláló típusú állat. Ez azt jelenti, hogy CSAK a párzás során válik le a petesejt és alakul ki a progeszteron szint, tehát a méhgyulladások jóval ritkábban fordulnak ilyen értelemben elő.
Persze fizessél érte nyugodtan,meg vágasd fel, holott pont hogy ez úgysem lesz neki,hacsak nem hormonproblémás,de akkpr meg lesz más baja is.
Nem értem,az embereknek miért nem ajánlgatják,hogy szedesse ki a méhét,meg vágassa le a melleit,ha már nincs rá szüksége a későbbiek folyamán? Ja, mert az egy ember, "nem CSAK egy állat".
Tudod én is így gondoltam egészen amíg nem lett egy kankuyám...
Látni, ahogy minden tavasszal és ősszel lány kutyákat hajkurász és próbál velük együtt lenni, rászólni, hogy nem szabad szerintem semmivel nem jobb, mivel ha ivartalanítva van, nem szenved annyira az "egyedülléttől", nem is beszélve arról, hogy nálunk mindent ami nem mozgott felkellett szedni a fölldről mert magáénak akarta tudni.
Egyébként ő is 1-2 napig borzasztóan viselte a műtét nyomát, de aztán ha belegondolok, hogy hosszú távra (és egészségügyileg is) mennyivel jobb lett neki, már nem okoz annyi bűntudatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!