Törvényileg állatkínzás az újszülött kismacskákat
megölni?
Figyelt kérdés
Szoval sok olyan ember van akinek a lány cicája évente 2-szer 3-szor szül, de nem tartják meg a kicsiket hanem egyből mikor megszülettek vízbe fojták (stb.) őket. Az érdekelne hogy ez állatkínzás, vagy természetes dolog?
nálunk is kb annyi egy macskának..és szerintem az elég sok..:S
2010. márc. 30. 19:47
12/24 anonim válasza:
Egymást érik az akciók ahol ilyen 6-7-8 ezer Ft között van (kandúrnak 4-5 ezer!)! Csak azt mondja hogy milyen drága aki lusta elvinni oda ahol akciós, vagy megkeresni... -.-"
2010. márc. 30. 19:57
13/24 anonim válasza:
És még 15 ezret is megér az hogy a kismacskákat ne kelljen megölni, meg gondozni őket is sokkal többe kerül! Én inkább kifizetnék ennyit ahányszor kell, csakhogy a nőstény macskám ne szenvedjen a párzással meg a szüléssel minden évben!
2010. márc. 30. 19:58
14/24 anonim válasza:
barátnőm apja kiad több száz ezreket számítógépre, de arra, hogy a kutyát ivartalanítsa azt leszarja. még a fog gátló oltást sem adatta be neki, azt mondja, hogy már mind1, ha felcsinálták akkor mind1, majd eltakarítja. persze ő nem képes rá, a szomszédot kéri meg rá. undorító.
2010. márc. 30. 20:02
15/24 anonim válasza:
Undorító, barbár szokás megölni bármilyen korú cicát. Ha valaki nem akar gazdit keresni a kicsiknek, akkor ivartalanítassa a macskáját! Időben. Az állattartás költségekkel jár. Mi nem?
2010. márc. 30. 20:11
16/24 anonim válasza:
Ha ez számodra kérdés, akkor buta vagy!
2010. márc. 30. 21:05
17/24 anonim válasza:
Állatkínzás bizony!
Mindig vannak ivartalanítási akciók, ahol a házicicákat kicsi pénzért ivartalanítják. Csak foglalkoznia kell vele a gazdinak, picikét utána járni, és máris nincsen gond a felesleges szaporulattal...
Azt sem tartom jó dolognak, hogy bizonyos helyeken általános felfogás, hogy a macska "fogyó eszköz". Szerencsétlenek nincsenek oltva, minden nyavalyát elkapnak, megmérgezik őket, vagy éppen elüti őket az autó... A nőstények nyakra-főre szülnek, aztán a felesleges cicákat agyonütik...
Pedig rajtunk, embereken múlik, hogyan bánunk az állatainkkal. Senkinek sem kötelező állatot tartani, de ha már tart, hát tartsa tisztességgel!
2010. márc. 30. 21:18
18/24 anonim válasza:
természetes dolog?!? Miért szerinted a csecsemőt a kukába dobni természetes dolog?
Na, ugyanígy, ez sem természetes dolog. Sőt, ha lehetne ezeket az állatkínzókat kellene megkínozni!
2010. márc. 30. 21:33
19/24 anonim válasza:
Hát igen, nem értem valaki miért nem képes ivartalanítani a cicáját. Ha már valaki vállalja, hogy macskája legyen, akkor vegye ezt is számításba. És igen, sok ivartalanítási akció szokott lenni. Ahol én lakok, most februártól egészen áprilisig ilyen akció van. A mi nőstény cicánk is most februárban lett ivartalanítva, 10 000 Ft volt. A kandúroké 5500 volt. De szerintem ez nem olyan vészesen nagy összeg, hogy ne lehetne egyszer kifizetni. Tényleg csak egyszer kell ezt kifizetni és utána nincs több ilyen gond. Sőt, ha valakinek sok egyszerre ez az összeg, szerintem még az is lehetséges, hogy az állatorvossal meg lehet beszélni, hogy mondjuk 2-3 részletben fizessék ki. És úgy már nem olyan sok. Mondjuk nem tudom, az orvosok mennyire engednek ilyesmit, de ha valaki rendes és nem csak pénzéhes, hanem tényleg az állat érdekeit is nézi, akkor lehet, hogy lehet vele ilyen egyezséget kötni.
2010. ápr. 1. 02:17
20/24 anonim válasza:
Az én kancúromat 1500 Ft-ért a nőstény macskámat 3000 Ft ivartalanította az orvos! Szerintem ez nagyon olcsó! És én nem tudnám bántani a kis cicákat!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!