Drága cicámat ivartalaníttatni szeretném, de olvastam
hogy megvész a macska. Igaz ez?
11/17 A kérdező kommentje:
bocsi az elírásokért a telefonom automatikus javításon van.
Sokkal valószínűbb, hogy egy ivaros cica elszökik, elütik, összeverekszik és megöli egy kutya, stb...
A műtét rutinbeavatkozás, nem véletlenül.
2016. febr. 5. 14:30
5-ös vagyok, most olvastam a kérdésed :)
Én csak tapasztalatból tudok beszélni.
Kezdetben ivartalanított macskáknak való táppal etettük a fiúcskát, de a másik cicánk fehérjeallergiás lett, és sajnos sehogy nem tudtuk megoldani a külön etetést... így most mindketten monoproteines Happy Catet esznek.
Őszintén szólva, sokkal fényesebb a bundája most és egészségesebbnek is tűnik. Szobacica, mégsem elhízott, eszméletlen mennyiségű izmot szedett fel (sokat futtatjuk :)).
Olyanok a combjai, mint egy testépítőnek, helyes pasas lett :)
Szerintem egyszerűen csak a táp minőségére kell odafigyelni, de ez minden állatnál érvényes.
2016. febr. 8. 01:48
14/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat :) az én cicámmal az a gond hogy nem eszi a tápot :( azt eszi amit mi is,imádja a zöldségeket például a sárgarépát, karalábét, borsót, de még a babot is. Minden megeszik kivéve a hagymát persze azt nem is adom neki mert köztudott hogy a cicák számára mérgező. Nem tudom mivel fogom etetni :(
Kérdező, ugyanazzal eteted, mint eddig. A macskák ezer meg ezer évig eléltek maradékon, hidd el, az Egyiptomiaknál, ahol szent állat volt, ott se volt extra proteines cicakonzerv.
2016. febr. 9. 16:48
Már több ivartalanított cicám volt. Az egyik macskám allergiás lett az altatószerre, és ajurvédikus módszerrel hozta vissza a doki. Nagyon-nagyon nehezen szántam rá magam a jelenlegi macskám ivartalanításra, mert ez tényleg az utolsó lépés, "felvállalod ország-világ előtt", és az előző cicám halála után korainak tartottam, de hát ő jött, és nem volt hajlandó lekopni. Fiú cicáknál könnyebb, de lány cicánál a nagyobb seb miatt 10 napig gallér, ha eddig nem volt bent, akkor most dupla sokk neki. Ha tisztán kinti macska, vagy benti de sokszor kint van nem célszerű a nagy hidegre vagy kánikulára tervezni a műtétet. Sor szőrt borotválnak le róla, lánycicánál nagy a seb, fázna kint, a gallér pedig életveszélyes, mert bárhová beakadhat vele. Nyáron a sebet megköphetik a legyek, megfertőzik, hiába fertőtleníti alaposan le a doki. Egyik macskám sem "veszett meg", nem lett túláradóan érzelmes. Sőt az egyikük még tovább is "fiúzott", immár következmények nélkül. Állítólag az ivartalanítással több betegségtől is megóvhatod őket. Sajnos viszont ha a cicának az van megírva, hogy daganattól szenvedve menjen el, akkor nem lehet kikerülni, de kisebb, más cicáktól kapható fertőzésektől megóvhatod.
2016. febr. 9. 17:39
17/17 A kérdező kommentje:
Mndenkinek köszönöm szépen a normális válaszokat :) nagyon sokat segítettetek :)
Kapcsolódó kérdések: