Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Drága cicámat ivartalaníttatni...

Drága cicámat ivartalaníttatni szeretném, de olvastam hogy megvész a macska. Igaz ez?

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek 10 hónapos,nem akarom hogy elvándoroljon, vagy hogy megölje egy kutya, muszáj ivartalaníttatni, de annyira félek hogy baja lesz sokkot kap vagy nem tér magához, vagy elvérzik... Imádom a cicámat és megbolondulok ha baja lesz. Kérlek titeket akik már átestek ezen irjatok hogy mivel jár és hogyan zajlott le az egész. Köszönöm! Egy aggódó gazdi.

2016. febr. 5. 00:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
bocsi az elírásokért a telefonom automatikus javításon van.
2016. febr. 5. 14:14
 12/17 anonim ***** válasza:

Sokkal valószínűbb, hogy egy ivaros cica elszökik, elütik, összeverekszik és megöli egy kutya, stb...

A műtét rutinbeavatkozás, nem véletlenül.

2016. febr. 5. 14:30
 13/17 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok, most olvastam a kérdésed :)

Én csak tapasztalatból tudok beszélni.

Kezdetben ivartalanított macskáknak való táppal etettük a fiúcskát, de a másik cicánk fehérjeallergiás lett, és sajnos sehogy nem tudtuk megoldani a külön etetést... így most mindketten monoproteines Happy Catet esznek.

Őszintén szólva, sokkal fényesebb a bundája most és egészségesebbnek is tűnik. Szobacica, mégsem elhízott, eszméletlen mennyiségű izmot szedett fel (sokat futtatjuk :)).

Olyanok a combjai, mint egy testépítőnek, helyes pasas lett :)

Szerintem egyszerűen csak a táp minőségére kell odafigyelni, de ez minden állatnál érvényes.

2016. febr. 8. 01:48
 14/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat :) az én cicámmal az a gond hogy nem eszi a tápot :( azt eszi amit mi is,imádja a zöldségeket például a sárgarépát, karalábét, borsót, de még a babot is. Minden megeszik kivéve a hagymát persze azt nem is adom neki mert köztudott hogy a cicák számára mérgező. Nem tudom mivel fogom etetni :(
2016. febr. 9. 16:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, ugyanazzal eteted, mint eddig. A macskák ezer meg ezer évig eléltek maradékon, hidd el, az Egyiptomiaknál, ahol szent állat volt, ott se volt extra proteines cicakonzerv.
2016. febr. 9. 16:48
 16/17 anonim ***** válasza:
40%
Már több ivartalanított cicám volt. Az egyik macskám allergiás lett az altatószerre, és ajurvédikus módszerrel hozta vissza a doki. Nagyon-nagyon nehezen szántam rá magam a jelenlegi macskám ivartalanításra, mert ez tényleg az utolsó lépés, "felvállalod ország-világ előtt", és az előző cicám halála után korainak tartottam, de hát ő jött, és nem volt hajlandó lekopni. Fiú cicáknál könnyebb, de lány cicánál a nagyobb seb miatt 10 napig gallér, ha eddig nem volt bent, akkor most dupla sokk neki. Ha tisztán kinti macska, vagy benti de sokszor kint van nem célszerű a nagy hidegre vagy kánikulára tervezni a műtétet. Sor szőrt borotválnak le róla, lánycicánál nagy a seb, fázna kint, a gallér pedig életveszélyes, mert bárhová beakadhat vele. Nyáron a sebet megköphetik a legyek, megfertőzik, hiába fertőtleníti alaposan le a doki. Egyik macskám sem "veszett meg", nem lett túláradóan érzelmes. Sőt az egyikük még tovább is "fiúzott", immár következmények nélkül. Állítólag az ivartalanítással több betegségtől is megóvhatod őket. Sajnos viszont ha a cicának az van megírva, hogy daganattól szenvedve menjen el, akkor nem lehet kikerülni, de kisebb, más cicáktól kapható fertőzésektől megóvhatod.
2016. febr. 9. 17:39
 17/17 A kérdező kommentje:
Mndenkinek köszönöm szépen a normális válaszokat :) nagyon sokat segítettetek :)
2016. febr. 9. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!