Drága cicámat ivartalaníttatni szeretném, de olvastam hogy megvész a macska. Igaz ez?
mi az hogy megvész??
elkábítják, megműtik, felébresztik. Ennyi a menete.
Több macskámat ivartalanítottam már, ideiglenes befogadó vagyok, az alapítvány is csak ivartalanított macskákat ad hozzám, de egyik sem volt veszett. Sőt, nyugodtabbak, kezesebbek lesznek a műtét után. És ami a fő, hogy nem csavarognak, nem verekszenek, nem szereznek be súlyos sérüléseket, és a végzetes macskabetegségeket is kisebb eséllyel kapják el (azért nem árt évente beoltatni őket). Ja, és megelőzöd a nem kívánt szaporulatot.
Kandúrok ivartalanítása szinte teljesen kockázatmentes, ébredés után nincs is velük semmi teendő, fél centis vágás, varrat sincs. A nőstényeké kicsit bonyolultabb, az ugye egy hasi műtét, 10 napig vigyázni kell rájuk, gallér, vagy kötés, és 10 nap után varratszedésre kell visszavinni.
Természetesen én is aggódtam mindegyikért, a váróban tördeltem a kezeimet, amíg tartott a műtét, de ha arra gondolsz, hogy megduplázod, megháromszorozod adott esetben ezzel az élettartamát, akkor egy kis kéztördelés megéri.
Az én macskám megveszett... Komolyan. Fél éve tíz perc nyugtom sincs tőle, mert állandóan a nyakamon lóg, és "puszilgat".
Én is 10 hónapos kora körül ivartalanítottam, kandúr a kis hercegem :) Illetve csak volt :D
Minden műtétnek van valamennyi kockázata.
DE! azért egy rendes orvosnál ez minimális.
Mindemellett természetes, ha aggódsz, hiszen az a gazdi dolga, hogy aggódjon:)
Legyetek túl rajta mielőbb!
(5 macskám volt eddig, 5 ivartalanítás, semmi komplikáció)
Aki az ötös válaszolót lepontozta, nem érti a viccet?
Megveszett = műtét után kedvesebb, ragaszkodóbb lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!